Кобрата: Изгубих 150 000 долара, но вече съм свободен

Имам шансове да стана световен шампион, но първо трябва да мина през Фюри, допълни топ боксьорът

Кобрата: Изгубих 150 000 долара, но вече съм свободен
Няколко дни преди голямата битка с Хюи Фюри за претендентското място за световна титла в тежка категория в бокса, Кубрат Пулев говори откровено за раздялата си с мениджърите от „Зауерланд” и за предстоящия двубой. Той сподели още, че не знае дали приятелката му Андреа ще присъства на двубоя в „Арена Армеец” на 27 октомври, тъй като това щяло да си е лично нейно решение. Ето какво още каза Кобрата пред „24 часа”
  
- Кубрат, остават дни до двубоя ти с Хюи Фюри в „Арена Армеец". Това ли е големият мач, който дълго време мечтаеше да направиш в България?
 
- Определено мисля, че това е наистина голям мач в световен мащаб за тежката категория на професионалния бокс. Досега в България не е организирано подобно нещо, брат ми Тервел също ще се бие за европейска титла, заложена е световна такава при жените. Ще има и много ожесточени срещи между българи. Така че няма да е нескромно, ако кажа, че това ще е най-голямото боксово шоу в страната ни до момента.
 
- Очакваш ли да се напълни залата?
 
- Да, доколкото знам, са останали по-малко от 3000 билета, които най-вероятно ще бъдат изкупени до събота. Надявам се, че феновете оценяват значимостта на това събитие, а моята основна цел е да ги зарадвам.
 
- Тежат ли ти големите очаквания към теб?
 
- Не ги мисля толкова, свикнал съм с тях. В крайна сметка това е моята радост - да правя хората щастливи. Наистина много искам да се изкефят на това грандиозно боксово събитие. Такива мачове се помнят дълго.
 
- Успя ли да се подготвиш добре за сблъсъка с британеца, който няма да е никак лек?
 
- Да, чувствам се добре, във форма съм. Усещам много енергия в себе си, направо страшна работа. Трябва и да съм уверен, защото отговорността е голяма и не искам да разочаровам българските фенове.
 
- Отново заложи на високопланинската база „Белмекен" като основен етап от подготовката ти. Специално ли е за теб това място?
 
- Да, и преди съм го казвал. Разполагаме с уникална база на 2000 метра надморско равнище, където продължават да идват спортисти от цял свят. Единствено ми е болно, че това място не се развива както трябва. Нужни са инвестиции, подобряване на условията за тренировки и възстановяване. Легловата база също не отговаря на съвременните изисквания. Но като цяло свърших много работа горе и се надявам това да даде резултат в мача.
 
 
- Плюс или минус за теб е това, че не си играл от близо година и половина? Тежката категория е доста рискова и травмираща, но същевременно, като си извън ринга, губиш ритъм...
 
- Може би малко в минус е това за мен. По принцип трябва да имам по два мача в годината, за да не губя ритъм. За съжаление обаче, това не зависи само от мен. Двама боксьори, с които трябваше да се срещна, отказаха. Отправяха заплахи, лаеха по мен, а накрая се уплашиха и избягаха. Но важното сега е, че този мач с Фюри е факт. Много неща се случиха през последната година, напуснах и агенцията „Зауерланд"...
 
- Сега по-добре ли се чувстваш и съжаляваш ли, че не предприе този ход по-рано?
 
- Има неща в живота, които се случват в точния момент. Трябваше да се съобразявам с много фактори и това попречи да се разделим по-рано. Извървяхме дълъг път в преговорите, но накрая стигнахме до решение. Всъщност получи се прецедент - за първи път състезател плаща неустойка от 150 000 долара, за да се махне. Някой вероятно би ме помислил за балък, защото платих тази сума при оставащи само 2-3 месеца от договора ми със „Зауерланд". На практика можеше да отида на почивка за 2 месеца и образно казано да изкарам едни 150 000 долара, вместо да ги извадя от джоба си. Щях да организирам мача с Фюри през януари и готово. Но аз, като вярвам в нещо и като не се чувствам добре в дадени обстоятелства, не мога да чакам. В годините съм доказал многократно, че парите не са от първостепенно значение за мен.
 
- C оглед на тези решителни ходове вярваш ли все още така силно в спечелването на световна титла?
 
- Разбира се, но в момента съм се концентрирал единствено върху мача в събота.
 
- Какви са реално шансовете ти да се намесиш в тази битка, след като в момента има трима изявени боксьори - непоклатимия Антъни Джошуа, подобния на него нокаутьор Дионтей Уайлдър и завърналия се екзекутор на Владимир Кличко - Тайсън Фюри?
 
- Напълно реални са ми шансовете. Тежката категория става много интересна и вярвам, че мога да се преборя за титла при добра подготовка, стечение на обстоятелствата, ако щеш. Но нека да му дойде времето, нещата трябва да се случват стъпка по стъпка. За мен е важното с всеки мач да се развивам.
 
 
- Преди време пътува до Чикаго и преговаря за евентуални мачове там. Актуална ли е все още тази твоя идея да се биеш отвъд океана?
 
- Разбира се, защо не? Както в Чикаго, така и в Лас Вегас. Мога да се бия по целия свят, всичко е въпрос на интерес и организация. Но нека, живот и здраве, да победя в събота и после ще ги мислим тези неща.
 
- Приятелката ти ще те подкрепя ли от трибуните в „Арена Армеец"?
 
- Тя си преценява дали да дойде, или не. Казал съм й да си реши как ще се чувства най-добре. Сестра ми например не иска да идва повече в залата. Последния път, като гледа мой мач на живо, й беше прилошало - чак излизала навън да се плиска с вода.
 
- Още ли държиш на решението си, че ще се ожениш, след като станеш световен шампион?
 
- Естествено, но ще видим за кого (избухва в смях).

 

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки