Гришо изпада от топ 10 ако...

Вижте какво още заплашва хасковлията

Гришо изпада от топ 10 ако...
Бойкотиращият България Григор Димитров може да изпадне от топ 10 на световната ранглиста още в понеделник, ако японецът Кей Нишикори спечели титлата на турнира във Виена през тази седмица.
 
27-годишният хасковлия се представи разочароващо в надпреварата в австрийската столица, където снощи беше елиминиран в първия кръг от квалификанта Михаил Кукушкин (Казахстан) с 4:6, 6:4, 4:6, след като допусна 11 двойни грешки и общо 65 непредизвикани грешки в двубоя. Това беше 18-о поражение в 41 мача за българина през кампанията.
 
Димитров е сред най-добрите десет тенисисти в света от 16 юли 2017 година, като на 19 ноември се изкачи до третата позиция, след като спечели финалния турнир на АТР в Лондон.
 
През миналия сезон българинът спечели четири титли, но през 2018-а не успя да надгради, а напротив - отбеляза сериозно отстъпление, като достигна само до един финал в Ротердам през февруари, загубен с 2:6, 2:6 от Роджър Федерер (Швейцария).
 
От май насам Димитров игра само веднъж на четвъртфинал в последните десет турнира, в които участва, като отпадна в първия кръг на "Уимбълдън" и на Откритото първенство на САЩ.
 
Българинът няма да защитава титлата си на финалния турнир на АТР в Лондон, тъй като е далеч от най-добрите осем за сезона, които печелят квота за участие в надпреварата.
 
Това означава, че при слабо представяне в последния "Мастърс" в Париж през следващата седмица Димитров по всяка вероятност ще изпадне и от първите 20 в световната ранглиста до края на сезона. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки