Мощен Левски разпердушини аутсайдера Верея и пак е на върха! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" изпуснаха двуцифрена победа пред 10 000 на Герена

Мощен Левски разпердушини аутсайдера Верея и пак е на върха! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски прегази със 7:0 Верея в мач от 13-ия кръг на Първа лига. "Сините" категорично надиграха съперника си и изпуснаха да запишат двуцифрена победа пред 10 000 свои фенове на "Герена". Те бяха улеснени и от факта, че цяло второ полувреме играха с човек повече.
 
По два пъти се разписаха Станислав Костов и Дадиде Мариани. Останалите голове вкараха Нуно Рейш, Хали Тиам и Холмайр Ейолфсон.
 
Успехът изстреля Левски отново на върха в класирането. Тимът на Славиша Стоянович има 31 точки, с две повече от втория Лудогорец, който обаче е с мач по-малко. В неделя шампионите гостуват на Септември.
 
 
Агресивното начало на домакините даде резултат и в 10-ата минута "сините" вече водеха с 1:0. Антон Огнянов не успя да изчисти добре и Нуно Рейш се разписа с нисък удар фронтално срещу вратата. Попадението е първо за португалеца със синия екип.
 
Домакините продължиха да атакуват и десет минути по-късно стигнаха до ново попадение. Станислав Костов вкара за 2:0, след като изпревари Василиев от гостите и засече центриране на Милош Цветкович.
 
 
В 25-ата минута добра атака на "сините" завърши с удар на Кабрал. Вратарят на Верея обаче спаси. Богомил Цинцарски демонстрира отличен рефлекс и в 37-ата минута, когато Мариани остана сам срещу него и стреля.
 
Третия гол за Левски падна в 43-ата минута. Вкара го Давиде Мариани от дузпа. Мачадзе събори Иван Горанов в наказателното поле, за което получи директен червен картон.
 
 
Наказателната акция на "сините" продължи и след почивката. В 49-ата минута Мариани подаде към Костов, който стреля по диагонала и не остави никакъв шанс за реакция на Цинцарски. Нападателят се разписа за 11-и път през сезона.
 
Давиде Мариани направи 5:0 в 56-ата минута след асистенция на Кабрал. Въпреки комфортния аванс "сините" не намалиха темпото и в 74-ата минута дойде ред на Хали Тиам да се разпише. Малко след това резервата Насименто удари греда.
 
 
В 90-ата минута вкара и Холмар Ейолфсон. Той засече с глава центриране от корнер за крайното 7:0.
 
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки