Ще продължи ли Ботев Пловдив в график за първата шестица?

Врачани амбицирани да се сбогуват с Монтана с победа

Ще продължи ли Ботев Пловдив в график за първата шестица?
Ботев Пловдив гостува днес на новака Ботев Враца в Монтана с амбицията да продължи победната си серия.
 
Канарчетата записаха три успеха и влязоха в познат график от преди година, който ги отведе до място в първата шестица. За последно жълто-черните имаха четири успеха в Първа лига накуп през есента на миналата година.
 
Тогава в 12 поредни шампионатни срещи, от 18 септември 2017-а, когато падна от Лудогорец с 1:2 в Разград, до края на есенния дял, Ботев записа 6 победи и 6 равенства. Именно силният период тогава допринесе за влизането в Топ 6.
 
Интересното е, че сегашната серия също започна със загуба от Лудогорец, но този път в Коматево с 2:3. Наставникът на канарчетата Николай Киров-Белия няма проблеми с контузени и наказани футболисти. Очаква в центъра на защитата да се завърне Димитър Пиргов, който имаше травма, а Йордан Минев да се върне на левия бек.
 
В Ботев Враца пък са амбицирани да се сбогуват с Монтана с победа. Очаква се от следващия кръг, когато приемат Черно море, новаците да се завърнат на своя стадион "Христо Ботев".
 
"Огоста" не донесе много късмет на новака в Първа лига. В Монтана врачани биха само Етър с 2:0 от 5 домакинства дотук. Когато посрещнаха другия пловдивски тим - Локомотив момчетата на Сашо Ангелов измъкнаха 0:0. Надеждата на всички е, че Валери Божинов отново ще е на познатото ниво и ще вкара.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки