Сензациите в пресата: Ботев Пд ще връща национал от САЩ

Шейтанов пак на проби в Англия, ЦСКА пуска нова клубна карта

Сензациите в пресата: Ботев Пд ще връща национал от САЩ

Най-интересните теми от българския печат днес, 27 октомври:

 

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) ще връща национал от САЩ

 

Изненадващ трансфер може да осъществи Ботев (Пловдив). Треньорът Николай Киров е амбициран да върне в Пловдив нападателят Георги Христов, който се утвърди истинска звезда в Щатите. Там той се превърна в легенда за Тампа Бей Роудис в Северноамериканската сокър лига. Голмайсторът на „А" група с екипа на „жълто-черните" е рекордьор за тима си отвъд Океана със своите 58 гола във всички турнири. Белия се познава с Жоро Метъла още от времето, когато той е прохождал във великата игра с екипа на Марица. Договорът на голаджията с Тампа Бей Роудис изтича в края на ноември и най-голямото предизвикателство пред „жълто-черните" е да го убедят, че си заслужава да се завърне в България и да помогне на един доста променен Ботев от онзи, за който играеше навремето, преди да премине в Левски.

 

„Тема спорт”: Шейтанов пак на проби в Англия

 

Младият вратар на Левски Димитър Шейтанов ще отиде на проби в английския Лутън Таун. За Шейтанов това ще бъде втори отбор в родината на футбола, в който ще се пробва през тази година. През юни вратарят изкара тестов период в отбора до 23 години на Лийдс. В момента Лутън е на 6-о място в Лига 1 - третото ниво на английския футбол, което на практика му дава възможност за участие в плейофите за влизане в Чемпиъншип. Шейтанов е юношески национал и договорът му с Левски изтича в края на годината. Така той ще отиде в родината на футбола като свободен агент. Очевидно е, че младият талант няма как да се пребори с конкуренцията на Мартин Полачек, Божидар Митрев и Николай Кръстев. Пред него в списъка на треньорския щаб дори е друг юноша на сините - Петър Иванов. През зимата е много вероятно Левски да привлече още един играч под рамката. Освен това договор с клуба има и Александър Любенов, който в момента е преотстъпен на втородивизионния Локомотив София.

 

„Тема спорт”: ЦСКА пуска нова клубна карта 

 

ЦСКА обяви в официалния си сайт, че подготвя издаването на нова клубна карта. "Поради многобройните запитвания ви информираме, че подготвяме нова клубна карта "ЦСКА Трифон", която ще е на пазара до края на месец ноември. С нея ще можете да се възползвате от отстъпки при зареждане на гориво от бензиностанции "Петрол". Скоро очаквайте повече информация за условията и начините на получаване на клубната карта", обявиха от ЦСКА.

Почетният президент на клуба Димитър Пенев пък отпразнува именния си ден вчера на "Армията". В обедните часове той събра приятели в ресторанта на стадиона, а фенове му подариха специална фланелка на отбора в знак на уважение и признателност за приноса му към ЦСКА и родния футбол.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки