„Ел Класико“ с рекорд, макар без Меси и Роналдо

Реал приема Барселона с нова схема

„Ел Класико“ с рекорд, макар без Меси и Роналдо

Днешното „Ел Класико“ ще счупи рекорда за най-скъпи билети в дербито.

За да гледаш на живо Барселона и Реал Мадрид на „Камп Ноу“, са необходими минимум 179 евро за най-икономичните места.

Най-скъпите се продават за 499 евро. Отделно кресло във ВИП ложите струва 4 040 евро.

За сравнение в предното издание на сблъсъка, в който Барса също бе домакин, най-евтините билети бяха по 129 евро, а най-скъпите по 439.

Тогава обаче на терена бяха Лионел Меси и Кристиано Роналдо, а сега двамата няма да радват зрителите, тъй като португалецът премина в Ювентус, а аржентинецът е контузен.

Очаква се треньорът на мадридчани Хулен Лопетеги да смени схемата за големия мач.

Специалистът се отказва от предпочитаното от него 4-3-3 за сметка на 4-4-2. Целта е Кралския клуб да насити максимално халфовата линия и да не позволява на Барса да организира обичайните си разигравания.

Очаква се Каземиро да действа като типичен опорен полузащитник пред защитната четворка, Лука Модрич и Тони Кроос запазват обичайните си позиции, а вместо трети нападател се включва Иско, заставайки зад гърба на Гарет Бейл и Карим Бензема.

Иначе Лопетеги опита за демонстрира присъствие на духа и чувство за хумор, въпреки че при загуба днес уволнението му изглежда неизбежно.

“Очаквам да продължа да дишам, не мисля, че ще умра утре (б.р. днес). Приема се за даденост, че Реал Мадрид е ранен, но ние направихме и добри неща през последния месец. Опитваме се да подобрим ефективността си, но Мадрид е подготвен да се изправи срещу Барса. Отборът е в перфектно състояние да изпълнява всяко тактическо указание. Ако решим, ще пресираме високо, ако преценим, няма. Важното е да не допускаме грешки и да бъдем ефективни в наказателното поле”, обясни специалистът.

“Момчетата вярват в мен и аз вярвам в тях. Важно е да работим усърдно и да направим всичко възможно, за да донесем радост на феновете. В подобни мачове трябва да сме максимално концентрирани във всички аспекти на играта“, допълни Лопетеги.

Неговият колега начело на Барселона пък призова за трезвомислие футболистите си, предупреждавайки ги да не се подвеждат по проблемите на Реал.

“Длъжни сме да се абстрахираме от страничните неща. Съперникът е най-опасен, когато е ранен. Имаше момент, в който Реал беше брилянтен. Иначе сега всички очакват да видят как ние ще изглеждаме без Меси. Срещу Интер се представихме много добре. Заради отсъствието на Лео ще трябва да променим някои неща, но все пак сме оптимисти. Длъжни сме да владеем топката, това е силата ни. Усещам, че според Лопетеги бъдещето му зависи от мен. Надявам се и той да мисли така за моето”, обяви баският специалист.

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

Щастливият Анчелоти: Реал никога не умира

Треньорът на мадридчани коментира успеха с дузпи над Манчестър Сити

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

Араухо с изявление след червения картон

Уругваецът беше изгонен срещу ПСЖ през първата част

Аталанта изгуби стълб в защитата си за реванша с Ливърпул

Джорджо Скалвини е аут за мача на "Джевис"

Мойс: Дано Леверкузен са прекарили с бирите

Треньорът на Уест Хем с шеговит коментар преди утрешния сблъсък в Лига Европа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки