Наполи се спаси от загуба в 90-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Треньорът на Рома е пътник, отборът е едва осми

Наполи се спаси от загуба в 90-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

Наполи измъкна 1:1 от Рома у дома в мач от 10-ия кръг на италианската Серия "А". Стефан Ел Шаарауи откри за гостите в 14-ата минута. В 90-ата Дрис Мертенс спаси тима си от загуба. 
 
Домакините са втори във временното класиране, на 6 точки зад лидера Ювентус, който има 28. "Вълците" от Рим пък са девети с 15. 
 
Наполи можеше да вкара в 7-ата минута.  Фабиан Руис проби отляво и подаде на Лоренцо Инсиние, който стреля, но ударът му бе блокиран от защитник.
 
 
Четвърт час след началото на мача Ел Шарауи се възползва от грешка на защитата на домакините и вкара. Топката се удари в десния страничен стълб преди да премине голлинията.
 
В 31-ата минута Костас Манолас предотврати сигурен гол, а секунди след това Олсен спаси удар на Хамшик.
 
 
Джеко имаше чудесен шанс да се разпише в 33-ата минута. Футболист на домакините обаче изби топката с глава от голлинията. В кроя на първата част треньорът на Еузебио Ди Франческо извърши принудителна смяна, тъй като Даниеле Де Роси получи травма и не можа да доиграе мача. Вместо него на терена се появи Браян Кристанте.
 
 
Още в първите секунди на второто полувреме Олсен трябваше да се намесва решаващо. Малко след това Марио Руй стреля неточно, а в 55-ата минута любопитна ситуация имаше в наказателното поле на Наполи, където Един Джеко падна, но реферът прецени, че нападателят е симулирал и му показа жълт картон.
 
 
В 74-ата минута играчите на Карло Анчелоти най-сетне изпратиха топката във вратата на противника, но попадението на Дрис Мертенс бе отменено заради засада. Секунди след това пък Ди Франческо извърши втора принудителна смяна, като извади Манолас и пусна Федерико Фасио.
 
В 82-ата минута Мертенс за втори път порази вратата на Рома, но отново голът бе анулиран заради засада.
 
 
Все пак Мертенс вкара редовен гол в 90-ата минута. Попадението му помогна на Налопи да избегне загубата, а треньорът на Рома е пътник, тъй като му беше поставен ултиматум от ръководството да спечели мача.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
НАПОЛИ: Алан, Марио Руй, Кайехон, Руис, Хамшик, Хисай, Инсиние, Оспина, Кулибали, Албиол, Милик
 
РОМА: Олсен, Жезус, Пелегрини, Джеко, Коларов, Де Роси, Юндер, Сантон, Нзонзи, Манолас, Ел Шаарауи
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки