Сензациите в пресата: Ел Маестро с промени в състава за мача с Витоша

Без нов договор за Аймен Белаид

Сензациите в пресата: Ел Маестро с промени в състава за мача с Витоша

Най-интересните теми в пресата в България днес, 29 октомври:

 

„Тема спорт”: Ел Маестро с промени в състава за мача с Витоша

 

В стартовия състав на ЦСКА за двубоя с Витоша за купата ще настъпят няколко промени. Армейците посрещат бистричани утре от 19:00 часа. Станислав Манолев и Кристиян Малинов най-вероятно ще попаднат сред титулярите за първи път от точно месец насам. Бившият футболист на ПСВ и Фулъм не е стартирал от предишния мач за купата - 2:0 над Монтана на 25 септември. Това е и единственото участие на Манолев сред 11-те този сезон. Малинов пък беше на терена от първата минута за последно във вечното дерби на 29 септември. Оттогава Кристиян е играл само 8 минути - при 3:0 над Етър в миналия кръг. Очаква се Малинов да замести Пинто. За Манолев има два варианта - десен бек или крило, като е по-вероятно той да е с офанзивни функции. Шанс за изява ще получи и хърватският вратар Стипица, който досега игра само в турнира за купата - при успеха над Монтана. В първенството безусловен титуляр е Черниаускас, който въпреки че си вкара два автогола, е доста стабилен. Литовецът направи две ключови спасявания при 1:1 с Берое. Не е изключено титуляр утре да е и бразилският нападател Евандро, който досега не е започвал в първенството, но бе сред 11-те в двубоя за купата с Монтана и дори откри резултата.

 

"Тема спорт": Без нов договор за Аймен Белаид

 

Защитникът на Левски Аймен Белаид засега няма да получи предложение за нов договор. Тунизиецът в момента е със статут на твърда резерва и затова от ръководството на клуба не бързат с воденето на преговори с него. Белаид кара втория си престой на "Герена". Той подписа за втори път със "сините" в края на миналата година. Тогава тунизиецътдори мина кратък пробен период при Делио Роси, преди да се споразумее да остане в клуба до лятото на 2019 година. Положението с Белаид е същото като с Жерсон Кабрал, Давид Яблонски и Милош Цветкович, чийто договори също са до края на сезона. Шефовете вече обявиха, че с тях тримата ще се водят преговори за подновяване на контрактите им. За Белаид обаче не се споменава нито дума...

До скоро с изтичащ договор бе и Габриел Обертан, но французинът прие предложението на "сините" и се обвърза с клуба до 2021 година. Всъщност само преговорите с Обертан се развиха светкавично, каквото бе желанието на клуба. В момента текат разговори с Жерсон Кабрал, а около Милош Цветкович се заформи скандал. Агентът на футболиста Милко Бански заяви, че никой от клуба не е търсил нито него, нито клиента му, но посочи, че Милош с радост би останал на "Герена" до края на кариерата си. Междувременно обаче изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов заяви, че мениджърът "нагло лъже". Интересното е, че Цветкович има клауза в контракта си, която позволява автоматичното му удължаване до 2020 година. Това поне обявиха от "Герена", когато го взеха в клуба през лятото на 2017 година.

 

„Тема спорт”: Ботев Пд се оглежда за спортен директор

 

Собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов ще назначи спортен директор в клуба. В момента няма човек на тази длъжност при канарчетата. Бившият футболист на жълто-черните Асен Караславов се води тийм мениджър, но правомощията му не са толкова големи. В клуба искат да има силна фигура, която да води преговорите с набелязани за привличане футболисти, която да помага на треньора и да е връзка между отбора и висшето ръководство. От Ботев дори вече са водили разговори с набелязани хора за този пост. Сред тях има и бивш треньор на един от водещите родни отбори.

Ботев не е единственият тим, който иска да назначи спортен директор. Такъв специалист търсят и на „Герена". В Левски се надяват да има шеф, който да се занимава със спортно-техническата дейност до края на годината. Подобна е и ситуацията в Лудогорец, след като разградчани се разделиха с Методи Томанов, който дълго време изпълняваше тази длъжност.

В сряда Георги Самуилов ще даде пресконференция, на която ще обяви плановете си за управлението на клуба. Очаква се на нея да бъдат засегнати въпроси не само за спортно-техническото развитие на жълто-черните, но и за такива, свързани със строежа на стадион "Христо Ботев". В момента реконструкцията на "Колежа" е замразена и именно това е най-голямата болка на феновете на отбора.

 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки