„Гражданите“ продължават без грешка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът пак е на върха след трудна победа на "Уембли"

„Гражданите“ продължават без грешка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът Манчестър Сити спечели трудно с 1:0 при визитата си на Тотнъм в последния мач от десетия кръг на английската Висша лига и е върна на върха във временното класиране. Рияд Марез (6) вкара още в началото победния гол за „гражданите“ на „Уембли.

 

Преди първия съдийски сигнал имаше минута мълчание в памет на починалия собственик на Лестър, който загина в катастрофа с хеликоптер край стадиона на „лисиците“.

 

 

Двата тима играха на лош терен и с все още незаличени очертания от провелия се ден по-рано двубой по американски футбол от NFL.

 

Гостите поведоха още в 6-ата минута, когато Трипиър изгуби топката, Стърлинг напредна с нея в наказателното поле и я върна към Марез, а бившият халф на Лестър се разписа от близка дистанция. След гола „шпорите“ натиснаха, но пропуски направиха Алдервейрелд, Ламела и голмайсторът им Хари Кейн, който не успя отблизо да преодолее бразилския страж Едерсон.

 

 

„Гражданите“ атакуваха по-рядко, но имаха шанс да удвоят аванса си в 29-ата минута, но тогава след удар на Марез топката срещна гредата.

 

До края на първата част и след почивката домакините направиха всичко възможно да стигнат до изравнителен гол, но нямаха късмет при завършващия удар пред вратата на Едерсон. Гостите действаха предпазливо и умело в защита, дебнейки удобни моменти за контраатаки.

 СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
 
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки