Сензациите в пресата: Разнобой сред феновете на ЦСКА, Мауридес залепва за пейката

Ботев кани Дерменджиев, Бока Хуниорс иска вратар на Лудогорец и още…

Сензациите в пресата: Разнобой сред феновете на ЦСКА, Мауридес залепва за пейката
Сензациите в пресата днес, вторник, 30.10.2018 година:

„24 часа“: Мауридес залепва за пейката в ЦСКА
Бразилецът Маудирес залепва задълго за пейката в ЦСКА след невероятното изпълнение на дузпа срещу „Берое“. Вече се търси заместник на нападателя, който започна страхотно сезона, но сега е в тотална криза. Като титуляр ще започва Али Соу. Евандро пък ще получи шанс срещу „Витоша“ (Бистрица) за купата. Със сигурност ще има и още промени в състава на Нестор Ел Маестро. Въпреки затрудненията при гостуванията и дербитата ЦСКА има най-много точки след 13 мача от последните три сезона точно под ръководството на сърбина с британски паспорт.

„Меридиан мач“: Разнобой сред феновете на ЦСКА

Част от привържениците на ЦСКА се разделиха в мненията си относно представянето на отбора и работата на треньора Нестор Ел Маестро. Някои от емблематичните фенове на „червените“ написаха отворено писмо до акционерите Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Христо Стоичков. Чрез него те застават твърдо зад всяко едно решение на ръководството на клуба и му изказват благодарност. Те обаче и нападнаха част от съмишлениците си, които критикували отбора и треньора. „Отново ставаме свидетели на гадна, досадна и отвратителна атака срещу треньор, играчи, а дори и срещу Вас“, пишат авторите на писмото. Според тях от феновете се очаква само безрезервна подкрепа и купуване на билети и артикули. По-голяма част от привържениците обаче веднага контрираха, че няма как да им затворят устата и те ще продължават да казват на глас мнението си за случващото се в клуба и отбора.

„Тема спорт“: Ботев Пловдив кани Дерменджиев

Ботев Пловдив обмисля да покани бившия треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев за спортен директор, разбра "Тема Спорт". Както ви съобщихме, новото ръководство на канарчетата желае да има човек на този пост, който да е голямо и известно име. Очаква се в най-скоро време жълто-черните да влязат в контакт с него. Наскоро те са проучили възможността чрез близки до специалиста хора. Самият Дерменджиев заяви, че приоритет пред него е да продължи работата си в чужбина. Бившият наставник на разградчани заяви, че на този етап оферти не липсват, но отрече да е получавал такава от Ботев Пловдив. "Аз не зная откъде дойде тази информация, тъй като и други ваши колеги ме търсиха. Има оферти към мен, които не ме интересуват. Чакам за чужбина. За момента е така, но нали знаете как е при нас, треньорите - ако се случи, добре, ако не - при мен не е веднага, на всяка цена. Ако стане, стане, ако не... Ако има нещо, аз ще го коментирам", сподели Дерменджиев пред "Тема Спорт". Той бе освободен от Лудогорец преди малко повече от година след отпадането от Апоел Беер Шева в квалификациите за Шампионската лига. Оттогава е без работа. Специалистът заяви, че се е отдал на почивка и семейството си. Утре Георги Самуилов ще даде пресконференция, на която ще обяви плановете си за управлението на клуба. Очаква се на нея да бъдат засегнати въпроси не само за спортно-техническото развитие на жълто-черните, но и за такива, свързани със строежа на стадион "Христо Ботев". В момента реконструкцията на "Колежа" е замразена и именно това е най-голямата болка на феновете на отбора.

Меридиан мач“: Броун в полезрението на Бока Хуниорс

Резервният вратар на Лудогорец Хорхе Броун може да осъществи изненадаш трансфер през зимата. Медиите в Аржентина пишат, че името на 32-годишния страж е сред обсъжданите за нов вратар на гранда Бока Хуниорс. В момента двама човека се въртят на вратата на „синьо-златните“. Това са Агустин Роси и Естебан Андрада, но на „Ла Бомбонера“ искат засилване на конкуренцията. За целта е бил привлечен боливийския страж Карлос Лампе, но той така и не е бил пускан в игра от треньора Гийермо Барос Скелото. Броун дойде преди малко повече от година в Лудогорец. В първия си сезон той се редуваше с Ренан дос Сантос под рамката на вратата. Това бе решение на бившия треньор на вратарите Бернд Дреер. След като германецът си тръгна, доскорошният наставник на „орлите“ Пауло Аутуори реши да спре ротацията и да залага единствено на Ренан. След идването на Ан-тони Здравков обаче и бразилецът, и аржентинецът играха по 90 минути, така че не се знае кой ще е титулярният вратар за в бъдеще. Броун е на 32 години и до момента е играл за Росарио Сентрал, Антофагаста и Колон. Той бе сред обсъжданите имена за трети вратар на Аржентина на Мондиал 2018, но така и не пътува за Русия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки