Левски е последен вариант за Пламен Илиев

Тигъра чака оферти от чужбина, няколко отбора следят изявите му

Левски е последен вариант за Пламен Илиев
Левски е последният вариант за Пламен Илиев да продължи кариерата си. Вратарят предпочита да смени румънския Астра с друг чуждестранен тим, научи „България днес". Едва ако не си намери такъв, Тигъра ще мисли над оферта на „сините".
 
Илиев със сигурност няма да поднови контракта си с Астра. Договорът му с румънския тим е до края на този сезон. Той получи предложение за удължаването му от клуба, но го отхвърли.
 
За връщането му в Левски се заговори след колебливите изяви на Мартин Полачек на вратата на „сините". Словакът сбърка на няколко пъти, като от особена важност беше грешката му срещу Лудогорец. След нея той бе пратен на пейката. В мача с Верея на вратата се върна Божидар Митрев, който не бе пазил от реванша с Вадуц. Тогава сам поиска смяна на почивката. Проблемите при него са предимно от психологическо естество.
 
Неубедителността на двамата вратари доведе до информациите, че Левски ще търси нов страж. Според някои това ще е именно Пламен Илиев.
„Не искам да коментирам слухове - заяви пред „България днес" мениджърът на Тигъра Ларс Фредерик Рисп. - Пламен игра в миналото за Левски, така че е нормално неговото име да се спряга."
 
След силните му игри за националния отбор и тима му в Румъния, Илиев привлече вниманието към себе си.
 
„Много клубове имат интерес към Пламен след добрите му изяви в последната година и половина. Различни отбори от различни държави проявяват интерес към него. Ще видим какво ще стане", добави Рисп.
 
С най-големи мераци да привлече Илиев на този етап е румънският гранд Стяуа, понастоящем ФКСБ. Джиджи Бекали търси вратар за тима. Той не е особено доволен от Кристиян Балградеан. Президентът обяви, че през зимата ще доведе нов вратар, а Тигъра е сред набелязаните.
 
Интересен факт е, че агентът на вратаря също е бивш играч на Левски. Шведът, който се изявяваше като защитник, подписа с клуба от „Герена" през лятото на 2011 година. Той изигра едва три мача със синята фланелка, преди да премине в кипърския Етникос (Ахна). Това се оказа и последният отбор, за който игра. След края на футболната си кариера Рисп стана мениджър, като е сред водещите агенти на една от най-големите агенции в Скандинавия Rispect Sports Agency. Един от първите му клиенти е бившият му съотборник в Левски Пламен Илиев.
 
Вратарят в момента е контузен. Стражът има разтежение на връзката на дясното коляно от мача на националите с Норвегия в Осло, но контузията не е сериозна. Очаква се бившият играч на „сините да се възстанови до средата на ноември и да се върне на вратата на „Астра". Самият Илиев обяви, че в момента приоритет за него е да се възстанови възможно най-бързо и не мисли за трансфер.

 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки