Атанас Узунов: Малката разлика между водещите отбори води до претенциите към съдиите

„Имаме рефери с перфектни качества, но и такива, които прибързано са вкарани в елита"

Атанас Узунов: Малката разлика между водещите отбори води до претенциите към съдиите

Настоящият административен директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов, който е бивш рефер и шеф на българските съдии, коментира актуалната тема в последните дни в родния футболен елит – грешките на реферите и недоволството на клубовете.

За поисканата оставка на настоящия шеф на Съдийската комисия Йордан Сталев от Левски, Узунов коментира пред Дарик радио:

„Всеки клуб по същата логика може да има претенции към дадени съдии. Да, ние също пуснахме една декларация до Съдийската комисия за три от нашите мачове, където също имаше недобро съдийство от наша гледна точка. А това, че най-елитните ни съдии не се искат, Левски си имат някакви съображения. Знаем защо, аз не искам да ги коментирам. Следя развитието на съдийството. Разликата между водещите отбори – Лудогорец, Левски и ЦСКА е съвсем малка и може би от там идва ескалацията по съдиите.”

„Има определени съдии с перфектни качества и заслужават дори едно голямо ниво на европейската сцена. А има такива, които не са на нужното ниво и доста прибързано са вкарани в елита”, каза още Наско Узунов, а попитан дали Йордан Сталев трябва да подаде оставка, отговори:

„Не съм аз  човекът, който да каже, дали да остане или не. Българският футболен съюз му е гласувал доверие и той преценява. Йордан Сталев не ръководи срещи, а футболните съдии - неговите подчинени. Те трябва са бъдат по-концентрирани, защото има грешки, за които зрителите се чудят как може да бъдат отсъждани. Няма да визирам футболни срещи, но те се виждат и са явни.”

Колкото до предстоящия сблъсък от 14-ия кръг на Първа лига между Локомотив Пловдив и ЦСКА в събота от 15 часа, Наско Узунов сподели:

„Направена е организация и днес касите на стадиона ще работят до 21 часа и билетен център Пловдив пред община Пловдив до 18 часа ще продава билети за срещата между Локомотив и ЦСКА. Ние очакваме около 2000 човека, а и пиарът на ЦСКА, че Христо Стоичков ще присъства на срещата, а това не отговаря на истината, беше доста голям. Много фенове от Харманли, Свиленград сигурно ще присъстват на срещата.”

„Това, което се случи в мачовете с Лудогорец, Ботев и Левски - да се получи и в предстоящия. Момчетата са мобилизирани, концентрирани. Мисля, че ще имаме успех в предстоящия двубой. Няма напрежение. Отборът е спокоен и разкрепостен. Двубоят с Дунав бе благополучен и това повдигна тонуса на футболистите”, каза Атанас Узунов по повод очакванията си за мача, а коментира и слуховете за присъствие на Христо Стоичков на стадиона: 

„Никой не е разговарял с Христо Стоичков, а и той се прибира с полет, който пристига след началото на мача.”
Глобиха ЦСКА с над 11 бона след загубата от Ботев

Вижте всички решения на Дисципа

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Разкриха една от причините за фурора на Черно море

Вижте подробности

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки