ЦСКА с опит №5 на "Лаута"

Евандро отново извън групата, Локо Пд ще гони голям шлем

ЦСКА с опит №5 на "Лаута"
Локо Пд посреща ЦСКА днес от 15:00 часа. Смърфовете ще опитат да  оформят голям шлем от победи срещу водещите отбори, след като надделяха с 1:0 над Левски, Ботев Пд и Лудогорец.
 
Армейците пък ще търсят първи успех в двубой с водещ тим през сезона. Днес ще е петият опит след загубите от Левски и Лудогорец с по 0:1 и равенствата с Берое (1:1) и Ботев Пд (0:0). ЦСКА също така още не е печелил свое гостуване на отбор от топ 6 през настоящия сезон.
 
Армейците победиха Локо Пд с 2:0, но двубоят бе още в първия кръг.
 
В състава на пловдивчани днес едва ли ще има промени спрямо вече утвърдената 11-ка в първенството. 
 
"Нито аз мога да изненадам кой знае колко ЦСКА, нито пък съперникът може да шокира нас", каза треньорът Бруно Акрапович преди днешната среща.
 
В защитата, след успеха с 2:1 над Дунав за купата, като бекове се завръщат Петрович и Томашевич, а Асен Георгиев отново ще застане до Езе, както бе в повечето шампионатни срещи. Единствената дилема е за средата на терена за партньор на Банович. Опциите са Янко Ангелов и Умарбаев. Таджикът този сезон не получава много възможности от Акрапович. Има малка вероятност за промяна на левия фланг на атаката, където треньорът гласува голямо доверие на Буна, но не е изключено вместо него да излезе Ожболт. На пейката отново ще е юношеският вратар Йордан Йотов, тъй като привлеченият преди десетина дни Михай Ромац още не е картотекиран.
 
По-рано през сезона Локо успя да излъже с по 1:0 Левски, Лудогорец и Ботев Пд. В тези двубои смърфовете бяха със сходна тактика - силов футбол със здрава защита, без излишни рискове, а в предни позиции се разчиташе на статични положения. Няма причина пловдивчани да бягат от изпитаната рецепта срещу ЦСКА и подходът им едва ли ще се различава и днес. В състава няма никакви контузии, а в групата се завръща десният бек Милош Петрович, който получи почивка срещу Дунав за купата.
 
Треньорът на армейците Нестор Ел Маестро пък за трети пореден път не обяви групата за мач. Извън 18-те остана бразилският нападател Евандро. Той не беше в списъка и за купата срещу Витоша (3:1). Евандро пак е "жертва" на правилото за не повече от 3-ма чужденци извън ЕС в групата. Квотите са запълнени от нападателите Мауридес и Coy, както и левия бек Жеферсон. Бранителят ще е титуляр днес, а и Coy отново ще поведе атаката вместо Мауридес. Гамбиецьт беше централен нападател и срещу Берое (1:1).
 
По фланговете се очаква да нападат Десподов и Жоржиньо, а Джеси ще остане на пейката. Една от дилемите пред Ел Маестро бе между Тиаго и Малинов в халфовата линия. В защита пък вероятно Секулич ще замести Манолев отдясно.
 
С по 4 жълти картона висят Бодуров, Секулич, както и Лясков. Ако някой от заплашените получи санкция днес, то ще пропусне шампионатното гостуване на Витоша на 9 ноември (петък).
 
Футболистите на ЦСКА тренираха в Панчарево вчера следобед, след което заминаха за Пловдив. Този път тимът няма да посети полигона на 68-а бригада "Специални сили". При предишните си две визити в града - срещу Ботев Пд, армейците загряваха със стрелба, но и в двата случая не спечелиха (0:0 и 1:2).
 
На сблъсъка се очакват поне 5000 зрители. Билети днес няма да се продават, тъй като двубоят бе определен като "високорисков". ЦСКА спечели последните си две визити на "Лаута" - с 1:0 през ноември 2017 г. и 2:1 през април 2017 г.

 

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки