Министър Кралев: Кандидатурата ни за домакинство на Световно първенство по футбол е реална

„Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма как да го постигнеш“

Министър Кралев: Кандидатурата ни за домакинство на Световно първенство по футбол е реална

Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г. е съвсем реална.

Това заяви пред журналисти министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който присъства на шестото издание на  традиционния турнир по таекуондо, олимпийска версия "Sofia cup".

„Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма как да го постигнеш. Аз мисля, че кандидатурата ни е съвсем реална. Преди две седмици имаше сондажи на ниво спортни министри и всички бяхме позитивно настроени към тази кандидатура. Разбира се, тя трябваше да бъде обсъдена на най-високо ниво и след като този въпрос се поставя от ръководителите на нашите държави, кандидатурата е напълно реална. Тепърва ще правим анализи, какви точно са изискванията. Смятам обаче, че ако всяка държава осигури два или три стадиона, нещата са възможни. Тази кандидатура от една страна е възможност да си оправим футболната инфраструктура, но е и политически знак, че Балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта, но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически интереси. Това е много важно за народите на всички балкански страни”, заяви Кралев.

Министърът допълни, че съоръженията, които ще бъдат изградени, ще отговарят на всички стандарти на ФИФА за такова домакинство.

Кралев отговори и на журналистически въпрос относно напрежението, което се създаде след мача за Купата на България между „Черно море” и „Левски” във Варна.

„Факт е, че напоследък съдийството не е на много високо ниво. За мачовете между двата отбора в София пък имаше обвинения от страна на „Черно море” за нередовен гол на „Левски”. Такива неща се случват и не трябва да се правят генерални изводи. Грешките напоследък обаче наистина зачестиха и самата Съдийска комисия трябва да си направи сериозен анализ как да продължава оттук нататък. Защото в някои случаи има историческа обремененост за мачовете, които дадени съдии са водили. Поставяйки един арбитър на отбор, който има неприятни спомени от него, допълнително се нагнетява напрежение. Но тези неща могат да се изчистят и това не е нещо непреодолимо”, допълни министърът.

Кралев отчете, че българските съдии действително допускат грешки, но подчерта, че такива има навсякъде, дори по време на Световнтото първенство в Русия.

„Неприятното е, че в публичното пространство се коментира, че има отсъждания в полза на един или друг отбор. И тези съмнения трябва да се разсеят, защото докато това не се случи, напрежението ще остане върху съдиите, отборите, БФС, дори журналистите. Смятам, че трябват нови разговори по темата, за да се успокоят нещата. Грешки се случват на Световни, Европейски първенства, в Шампионската лига. Може би трябва да сме малко по-толерантни и тези съмнения да се разсеят, а собствениците и ръководителите на клубове да бъдат малко по-внимателни към думите, които изричат пред журналистите”, завърши Кралев.

На снимката спортният министър Красен Кралев позира със спортните легенди Петър Стойчев и Кубрат Пулев по време на откриването на международния турнир по плуване в памет на Стефан Попов–Замората в столичния басейн „Спартак”.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки