Рома отърва загубата с късен гол във Флоренция (ВИДЕО)

"Римските вълци" измъкнаха точка при гостуването си на Фиорентина

Рома отърва загубата с късен гол във Флоренция (ВИДЕО)

Фиорентина и Рома завършиха при резултат 1:1 на "Артемио Франки" във Флоренция в двубой от 11-ия кръг на италианското първенство. Жордан Верету от дузпа бе точен в 31-ата минута. в 85-ата Алесандро Флоренци изравни. Двата тима са с равен брой точкислед края на срещата (по 16) и са един до друг в подреждането - "виолетовите" са шести, а "вълците" от Рим заемат седма позиция.

Кевин Миралас, Джовани Симеоне и Федерико Киеза са тримата в атака за “виолетовите”, а за гостите от Вечния град Един Джеко, Дженгиз Юндер и Стефан Ел Шаарауи са основната заплаха за вратата на Албан Лафон.

Лошо върната към вратаря Робин Олсен от играч на Рома топка едва не изигра много лоша шега на “вълците”, тъй като футболист на Фиорентина успя да се добере до топката на аутлинията и да центрира, но шведският страж пресече паса. Секунди след това пък имаше опасност за вратата на Албан Лафон.

В 17-ата минута пробив на Федерико Киеза завърши с комбинация с Джовани Симеоне, което позволи на аржентинския нападател да стреля от добра позиция от дъгата на наказателното поле, но шутът на сина на Диего Симеоне бе слаб и неточен. В 21-ата минута пък Един Джеко направи страхотен пропуск, като не успя от няколко метра да уцели вратата на Фиорентина.

След половин час игра Джовани Симеоне бе изпуснат от отбраната на “джалоросите”, изскочи сам срещу Олсен и шведският вратар го събори в наказателното поле. Рферът посочи бялата точка, а Жордан Верету не сбърка и от дузпа даде аванс на домакините в резултата.

Осем минути след почивката получилият място в стартовия състав на Рома млад талант Николо Дзаниоло стреля извън наказателното поле и принуди Лафон да прави спасяване. Малко след това играч на Фиорентина стреля опасно, но неточно от далечно разстояние, а в 58-ата минута домакините пропуснаха златен шанс за 2:0. Федерико Киеза се озова очи в очи с Олсен, но вместо да стреля потърси пас към Жерсон. Младият бразилец, който играе във Фиорентина под наем от Рома не стреля по най-добрия начин и Олсен спаси, а резултатът остана непроменен.

Играчите на Стефано Пиоли вече докосваха победата, но 5 минути преди края капитанът Алесандро Флоренци изравни резултата. След центриране отляво стражът Лафон не се намеси по най-добрия начин и след неговото боксиране топката попадна право във Флоренци. Юношата на рома без колебания стреля от воле и с прецизен удар изпрати топката във вратата.

В минутите до края и двата тима се опитаха да изтръгнат победата, но в крайна сметка трябваше да се задоволят с по една точка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки