Барселона възкръсна в Мадрид и остави Райо Валекано с празни ръце (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Каталунците" се откъснаха на четири точки пред Атлетико

Барселона възкръсна в Мадрид и остави Райо Валекано с празни ръце (СНИМКИ+ВИДЕО)

Барселона стигна до успех с 3:2 срещу Райо Валекано по изключително драматичен начин след като три минути преди края "каталунците" губеха с 1:2. 

Въпреки победата испанският шампион не показа убедителна игра особено в защита точно преди гостуването си на Интер в Шампионската лига идната седмица.

Срещата на Естадио де Валекас започна по план за Барса и още в 10-та минута Луис Суарес вкара дежурния си гол в първенството, след като получи върната топка от аут линията от Жорди Алба и с прецизен удар отбеляза. 

Малко след половин час игра обаче домакините вдигнаха темпото и в 35-та Хосе Анхел Поцо изравни с прекрасен изстрел извън наказателното поле, с който направи Тер Щеген безпомощен. 

Валверде пусна Усман Дембеле на мястото на Рафиня след почивката, но това не даде нужния резултат, а напротив. В 57-та минута Алваро Гарсия хвърли всички по трибуните в екстаз, след като отбеляза второ попадение във вратата на Барса. 

След като поведе в резултата Райо затвори наказателното си поле с всички сили и зачака последния съдийски сигнал. Защитата на белите се справяше безупречно до 87-та минута, когато всичко пропадна за Мичел и неговите възпитаници. Три минути преди края на редовното време Усман Дембеле успя да отбележи за 2:2, а в 90-та отново Луис Суарес се оказа ключа към победата за "каталунците" с деветия си гол за сезона. 

Така Барса се възползва от грешката на преследвача си Атлетико Мадрид и се откъсна на върха с четири точки преднина. Райо Валекано пък остава на предпоследното място с едва шест точки и изпусна шанса си да стигне до едва втората си победа през сезона. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки