Сензациите в пресата: Турци идват на “Герена” за Неделев

Вече 6-има от ЦСКА висят с картони, Етър се разделя с нападател

Сензациите в пресата: Турци идват на “Герена” за Неделев
Най-интересните теми в българския печат днес, 4 ноември:
 
„24 часа”: Турци идват на “Герена” за Неделев
 
Турски мениджъри ще гледат национала Тодор Неделев в днешното дерби срещу Левски на “Герена”. Съгледвачите са от отборите на Трабзон и Бурса, като освен Неделев ще следят и някои играчи на домакините. Интересът към нападателя в южната ни съседка не е от вчера. Звездата на “канарите” беше наблюдаван и  в мача с Берое за Купата на България в Стара Загора преди броени дни. Неделев е и в сферата на интересите на ЦСКА, като се спекулира за сигурното му привличане през зимата.
 
„Тема спорт”: Вече 6-има от червените висят с картони
 
Картоните в ЦСКА започват да тежат. Вчера санкции получиха Бикел, Пинто и Десподов. И тримата имаха по 3 официални предупреждения от началото на сезона и вече висят с потенциално наказание. При следващ жълт картон те ще бъдат лишени от състезателни права за по 1 среща. От началото на сезона играч на армейците не е получавал червен картон в първенството.
В ЦСКА обаче има още трима футболисти, които вече са с по 4 жълти картона - Бодуров, Секулич и Лясков. Последният не попадна в групата за двубоя вчера. Освен него от 18-те отпаднаха Стойчо Атанасов, Дюлгеров, не напълно възстановеният Енрике и Евандро, който отново остана извън състава заради квотата за играчи извън ЕС.
Част от децата от школата на Локо Пловдив пък атакуваха за автографи футболистите на... ЦСКА. Най-голямо внимание привлече голмайсторът Десподов. При излизането си от съблекалнята той беше наобиколен от десетина момчета, които му искаха автограф или фланелка.
 
„Тема спорт”: Етър се разделя с нападател
 
Етър почти сигурно ще се раздели през зимата с централния нападател Жилсон Варела. Таранът от Кабо Верде беше привлечен в началото на сезона с идеята да замести напусналия голмайстор Бадара. До този момент обаче Варела се оказа разочарование, като е напълно ялов и в първенството, и за купата. Жилсон е записал само 7 участия и 373 минути в шампионата. Той има също и 2 мача и 157 минути срещу Литекс и Верея за купата, но и в тях не е вкарал. Варела не записа нито едно участие в Първа лига през октомври, като за последно влиза като тактическа смяна в самия край на срещата с Локо Пд (0:0) на 30 септември. Преди това пък не беше играл в продължение на месец след едно полувреме срещу Левски (1:2) на 25 август. Варела е на 28 г., като миналия сезон играе в третодивизионния португалски Еспиньо (26 мача и 9 гола). Сега обаче Жилсон не успява да намери същата форма и е трети избор за върха на атаката след титуляря фло Боджадж и Иван Петков.
През зимата Етър ще се оглежда за попълнение за върха на атаката, с което да замести Варела.
Болярите ще се опитат да привлекат млад и перспективен състезател за поста. През този сезон на виолетовите им липсва изявен голаджия. Най-резултатен е дясното крило Даниел Младенов с 4 точни удара в шампионата. Централните нападатели имат само 3 гола. Боджадж реализира 2 пъти, а Петков - веднъж, но с прекрасна задна ножица в последния кръг срещу Славия (3:0). На този етап обаче Балъков се доверява повече на 22-годишния Боджадж. Макар и да не е типичен голаджия, той е доста полезен при разиграванията, а помага и в дефанзивен план. През миналия сезон Боджадж записа 13 мача и 5 гола за Пирин в елита. През настоящия шампионат той бе точен срещу Левски (1:2) и Берое (1:1).
През зимата пък Етър ще се опита да привлече за постоянно бранителя Пламен Гълъбов и халфа Никола Колев. Двамата са преотстъпени на "Ивайло" от ЦСКА до края на годината. Наскоро обаче стана ясно, че клубовете са влезли в преговори за правата на Гълъбов и Колев. Дори и те да не станат собственост на Етър, по всяка вероятност ще бъдат преотстъпени в клуба и през лятото.

 

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки