Сензациите в пресата: Турци идват на “Герена” за Неделев

Вече 6-има от ЦСКА висят с картони, Етър се разделя с нападател

Сензациите в пресата: Турци идват на “Герена” за Неделев
Най-интересните теми в българския печат днес, 4 ноември:
 
„24 часа”: Турци идват на “Герена” за Неделев
 
Турски мениджъри ще гледат национала Тодор Неделев в днешното дерби срещу Левски на “Герена”. Съгледвачите са от отборите на Трабзон и Бурса, като освен Неделев ще следят и някои играчи на домакините. Интересът към нападателя в южната ни съседка не е от вчера. Звездата на “канарите” беше наблюдаван и  в мача с Берое за Купата на България в Стара Загора преди броени дни. Неделев е и в сферата на интересите на ЦСКА, като се спекулира за сигурното му привличане през зимата.
 
„Тема спорт”: Вече 6-има от червените висят с картони
 
Картоните в ЦСКА започват да тежат. Вчера санкции получиха Бикел, Пинто и Десподов. И тримата имаха по 3 официални предупреждения от началото на сезона и вече висят с потенциално наказание. При следващ жълт картон те ще бъдат лишени от състезателни права за по 1 среща. От началото на сезона играч на армейците не е получавал червен картон в първенството.
В ЦСКА обаче има още трима футболисти, които вече са с по 4 жълти картона - Бодуров, Секулич и Лясков. Последният не попадна в групата за двубоя вчера. Освен него от 18-те отпаднаха Стойчо Атанасов, Дюлгеров, не напълно възстановеният Енрике и Евандро, който отново остана извън състава заради квотата за играчи извън ЕС.
Част от децата от школата на Локо Пловдив пък атакуваха за автографи футболистите на... ЦСКА. Най-голямо внимание привлече голмайсторът Десподов. При излизането си от съблекалнята той беше наобиколен от десетина момчета, които му искаха автограф или фланелка.
 
„Тема спорт”: Етър се разделя с нападател
 
Етър почти сигурно ще се раздели през зимата с централния нападател Жилсон Варела. Таранът от Кабо Верде беше привлечен в началото на сезона с идеята да замести напусналия голмайстор Бадара. До този момент обаче Варела се оказа разочарование, като е напълно ялов и в първенството, и за купата. Жилсон е записал само 7 участия и 373 минути в шампионата. Той има също и 2 мача и 157 минути срещу Литекс и Верея за купата, но и в тях не е вкарал. Варела не записа нито едно участие в Първа лига през октомври, като за последно влиза като тактическа смяна в самия край на срещата с Локо Пд (0:0) на 30 септември. Преди това пък не беше играл в продължение на месец след едно полувреме срещу Левски (1:2) на 25 август. Варела е на 28 г., като миналия сезон играе в третодивизионния португалски Еспиньо (26 мача и 9 гола). Сега обаче Жилсон не успява да намери същата форма и е трети избор за върха на атаката след титуляря фло Боджадж и Иван Петков.
През зимата Етър ще се оглежда за попълнение за върха на атаката, с което да замести Варела.
Болярите ще се опитат да привлекат млад и перспективен състезател за поста. През този сезон на виолетовите им липсва изявен голаджия. Най-резултатен е дясното крило Даниел Младенов с 4 точни удара в шампионата. Централните нападатели имат само 3 гола. Боджадж реализира 2 пъти, а Петков - веднъж, но с прекрасна задна ножица в последния кръг срещу Славия (3:0). На този етап обаче Балъков се доверява повече на 22-годишния Боджадж. Макар и да не е типичен голаджия, той е доста полезен при разиграванията, а помага и в дефанзивен план. През миналия сезон Боджадж записа 13 мача и 5 гола за Пирин в елита. През настоящия шампионат той бе точен срещу Левски (1:2) и Берое (1:1).
През зимата пък Етър ще се опита да привлече за постоянно бранителя Пламен Гълъбов и халфа Никола Колев. Двамата са преотстъпени на "Ивайло" от ЦСКА до края на годината. Наскоро обаче стана ясно, че клубовете са влезли в преговори за правата на Гълъбов и Колев. Дори и те да не станат собственост на Етър, по всяка вероятност ще бъдат преотстъпени в клуба и през лятото.

 

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки