Гочето: Десподов стана безценен за ЦСКА

Червените имат проблеми, когато се защитават при статични положения, разкри спецът

Гочето: Десподов стана безценен за ЦСКА
Легендарният треньор Георги Василев-Гочето направи своя анализ след победата на ЦСКА над Локомотив Пд вчера. Специалистът заяви пред „Тема спорт”, че определено червените са заслужавали успеха си, защото са били по-агресивния отбор.
 
„ЦСКА категорично заслужи победата над Локо Пловдив с настойчивост, по-активна игра и повече създадени възможности. Положенията не бяха кой знае колко много, но ЦСКА бе по-агресивният отбор и владееше повече топката.
 
Локо отново показа, че е доста добре организиран тим, а стимулът да се представи на ниво срещу именития си съперник бе доста голям. Вижда се, че в Локо са изработили доста добре варианта, по който да играят срещу водещите отбори, макар че този път късметът не ги покри и не стигнаха до желания резултат. Домакините сведоха до минимум чистите голови положения пред своята врата, а в предни позиции имаха два шанса да реализират след контраатаки.
 
ЦСКА в началото на мача стоеше нервно и допусна доста брак в подаванията си, но след като вкара гола, действаше по-спокойно и сигурно и не даде почти никакъв шанс на опонента. ЦСКА обаче има проблеми, когато се защитава при статични положения и трябва да се работи върху този елемент. Като цяло отборът не изневери на своя по-директен стил. Изборът на игра на ЦСКА не е да владее трайно топката. Самият мач обаче им подсказа, че е по-добре да убият темпото, да задържат кълбото и просто да контролират резултата.
 
Отборът също така затвърждава впечатленията, че има доста стабилна защита. Настоящата конфигурация е най-добрата възможна - с Манолев отдясно и Жеферсон отляво. Пред отбраната този път видяхме Антов, но най-силно впечатление в средата на терена направи Малинов. Той върши голям обем от работа, беше универсален - действа както в защита, така и в организацията на играта, а понякога и в завършващата фаза. Много сърцат футболист”, похвали го Гочето.
 
„Изборът за върха на атаката падна върху Мауридес и той направи добър мач, въпреки че имаше пропуски. Бразилецът получи някои изгодни шансове да реализира, особено впечатли с един от ударите си с глава, който нанесе с много мощ. Той не е толкова подвижен и разнообразен, но има своите качества. Али Coy пък направи голям пропуск. Грешката му беше не толкова в изпълнението, колкото в решението сам да завърши атаката. Отдясно Десподов набираше скорост и ако Coy имаше по-добър поглед върху играта, можеше да комбинира. Грешката се дължи или на стръв към гола, или на невиждане. Това е по-силното оръжие на Мауридес в съпоставка със Coy - бразилецът е по-комбинативен”, направи сравнение специалистът.
 
„Безспорно в атака трябва да бъде отличен Десподов. В момента той е безценен за ЦСКА. Кирил стартира много дръзко и активно. Може би загуби излишна енергия в началото на срещата, когато правеше индивидуални пробиви. Като че ли понякога има прекален стремеж сам да се нагърбва, а е по-добре да комбинира. Но по никакъв начин не може да има спор, че Десподов се превърна в ключов състезател за ЦСКА. Не само срещу Локо игра на ниво, видяхме и как поднесе на тепсия две асистенции срещу Витоша за купата (3:1). Бърз, лек, технически грамотен, не му липсва самочувствие, а изпълненията му от фаул вече се превръщат в запазена марка. Той е най-силният коз на ЦСКА”, каза още Георги Василев.
 
Все още е рано е да се говори за генерална съпоставка между трите водещи отбора в първенството. ЦСКА налага своя нов по-директен стил на игра и действа със самочувствие, но веднага трябва да се направи контра - отборът губи смелост, когато се изправя срещу сходен по качество и амбиции съперник. Това е доста сериозен проблем и трябва да бъде разрешен, защото преследването на титлата може да стане много трудно”, завърши Гочето.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки