14-годишен чупи рекорди в парагвайския футбол

Тинейджърът се разписа в дербито на сезона

14-годишен чупи рекорди в парагвайския футбол

Само на 14 години Фернандо Овелар не е достатъчно възрастен да шофира автомобил, да гласува на избори или да употребява алкохол, но пък явно е достатъчно зрял, за да играе в професионалната лига на Парагвай, и то в дербито на сезона. Овелар започна като титуляр за гостите от Серо Портеньо при визитата на Олимпия (Асунсион) и дори откри резултата в 16-ата минута, след като преодоля защитник, който е два пъти по-възрастен от него, за да чукне топката над вратаря на Олимпия Алфредо Агияр.

 
Попадението на Овелар го направи и най-младият голмайстор в историята на парагвайския футбол, като подобри рекорда на Серхио Диас, който се разписа на 17 години, 1 месец и 28 дни. До края на полувремето Нестор Камачо изравни за домакините. 
 
Овелар ще навърши 15 години след два месеца и два дни, а игра 14 минути и през второто полувреме, след което беше заменен от Хорхе Бенитес.
 
В края на мача двата отбора си размениха по едно попадение за крайното 2:2, а Олимпия остава на върха в класирането с 39 точки. Втори е Серо Портеньо с 32.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки