Сензациите в пресата: Сменят името на Колежа

Готви се сериозна чистка в Арда през зимата, Димо Бакалов пропуска мача с АЕК Ларнака

Сензациите в пресата: Сменят името на Колежа

Сензациите в родната преса на 6 ноември, вторник, 2018 година:

Тема Спорт: Сменят името на Колежа
Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще има ново име, раз­бра "Тема Спорт". В момента ръководството на Ботев об­съжда идеята и възможност­та как да се казва съоръжение­то след довършването му. Според приближени до новия собственик Георги Самуилов Колежа ще носи името на някой спонсор, както е в момен­та със стадиона на Левски и зала "Арена Армеец" в София. Обсъжда се идеята да бъде пу­сната анкета в сайта на ка­нарчетата с няколко предло­жения. Това обаче ще стане на по-късен етап, когато ще има по-голяма яснота за фир­мите. Както е известно, през ми­налата седмица босът на Бо­тев Георги Самуилов обеща, че Колежа ще е готов до март 2020 година. За довършването му по думите на бизнесмена са необходими между 20 и 25 ми­лиона лева. Очаква се същин­ската строителна дейност да започне след Нова година. В момента се уточняват по­следните детайли по проек­та. Ще бъде използван първо­началният, но ще има и някои промени.

В същото време стана ясно, че Ботев възнамерява да изка­ра на тезгяха чужденците Диого Кампос и Густаво Афонсо. Не е изключено някой от тях да бъде продаден през зимата. Идеята е с постъпленията от тях да бъде освежен бю­джетът. Самуилов бе катего­ричен, че този за отбора няма да има нищо общо с този за стадиона. В последните някол­ко трансферни прозореца ка­нарчетата умело продават своите играчи навън, от кои­то изкарват средства.


Тема Спорт: Сериозна чистка в Арда през зимата
Сериозна чистка се задава в Арда през зимната пауза, разбра "Тема Спорт". Сегаш­ният треньорски екип не е доволен от представянето на някои от играчите до мо­мента. Кърджалийци започна­ха сезона под ръководството на Елин Топузаков, а впослед­ствие бяха поети от Стойчо Стоев. След 13 кръга Арда на­трупа вече 4 загуби и 3 реми­та, които костваха на тима изоставане на цели 13 точки от лидера Царско село. В по­следния кръг отборът напра­ви 1:1 с Поморие в Несебър.

Очаква се да бъдат освобо­дени поне 3-ма - 4-ма играчи, но всичко до голяма степен ще зависи и от селекцията, която ще бъде направена. Сред тези, които е възможно да бъдат махнати, е Веселин Марчев. Атакуващият фут­болист бе привлечен от но­вака във Втора лига в начало­то на юни, като представя­нето му до момента е дока­зателство за слабата селек­ция, направена тогава. През зимната пауза Арда ще бъде на подготвителен лагер в Турция.

Тема Спорт: Димо Бакалов с контузия

Нападателят на Лудогорец Димо Бакалов почти сигурно ще пропусна домакинството на АЕК Ларнака за Лига Европа. Бившият футболист на Локо­мотив Пловдив и др. е получил контузия, заради която не бе сред 18-те и за визитата на Етър. Бакалов почти сигурно ще остане извън сметките на старши треньора Антони Здравков и за гостуването на Берое в неделя.

При бившия наставник Пауло Аутуори той бе използван на крилото, а в някои от контро­лите през лятото игра и като краен защитник.

Очаква се Бакалов да е аут десетина дни. В момента в ла­зарета на Лудогорец реално се водят още Драгош Григоре, Анисе и вратарят Владислав Стоянов. Стражът наскоро пак замина за Барселона след услож­нение на оперираното коляно. Анисе и Григоре пък може да се завърнат на терена и преди края на годината, сочат най-обнадеждаващите прогнози.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки