Буфон дебютира за ПСЖ в Шампионска лига

"Изкарах 3 фантастични години в Наполи, но ще победим", категоричен е Кавани

Буфон дебютира за ПСЖ в Шампионска лига

Късно изравнително попаде­ние на Ди Мария отне победа­та на Наполи преди 2 седмици на "Парк де Пренс". Италианци­те водеха с 2:1 след точни из­стрели на Инсиние и Мертенс, но аржентинецът донесе точ­ката на французите с гол в 93-ата минута. Успехът щеше да постави хората на Карло Анче­лоти в силна позиция за дости­гане на осминафиналите, но днес те имат още един шанс да отворят разлика от 4 точ­ки на своя съперник.

Водещата новина за пред­стоящия сблъсък е, че Джанлуиджи Буфон най-после ще запи­ше своя дебют за ПСЖ в Шам­пионската лига. Легендарният италиански вратар изтърпя наказание от 3 двубоя и ще за­стане под рамката. За него срещата със сигурност ще бъ­де специална, тъй като той се завръща в родната страна с екипа на чуждестранен отбор за първи път в кариерата си. Но какво да каже тогава него­вият съотборник Единсон Ка­вани, който прекара 3 години с екипа на Наполи между 2010-а и 2013-а. 31-годишният напада­тел вкара 78 попадения за юж­няците в Серия А, а освен това се отчете и с 19 гола в евро­пейските клубни турнири за тима.

Кавани пропусна последни­те 2 мача за парижани, тъй ка­то имаше контузия, но очаква­нията са той да започне като титуляр на "Сан Паоло". Уру­гваецът тренира наравно със своите съотборници, а пред официалния сайт на ПСЖ той сподели очакванията си за предстоящия сблъсък: "Изкарах три фантастични години в На­поли. Пазя много мили спомени от моето време в клуба. Ма­чът ще бъде специален поради няколко причини. Първо, защо­то трябва да отидем там и да спечелим. И второ, защото преживях чудесни мигове в Италия. На "Сан Паоло" се пече­ли трудно, но не и невъзможно. Наполи е отбор, който не бяга от битката, но ние ще пока­жем, че разполагаме с нужните качества. Очаквам страхотен двубой, защото и двата тима ще гонят победата, с която да вземат предимство в класира­нето. Ще бъде тежко, интен­зивно, а ние трябва да играем като един отбор и да се под­крепяме един друг. Това ще бъ­де ключът към постигането на нашите цели. Възстанових се от контузия и сега искам да намеря възможно най-бързо топформата си. Ще дам всич­ко от себе си за ПСЖ и победа­та".

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки