Атлетико М излиза за реванш срещу Дортмунд

Дюшекчиите не са губили у дома от германски тим 22 години

Атлетико М излиза за реванш срещу Дортмунд

Атлетико Мадрид излиза днес на своя "Уанда Метрополитано", където ще се играе и финалът в Шампионската лига, за отмъщение срещу Дорт­мунд. На 24 октомври Борусия нанесе най-тежката загуба на Диего Симеоне (0:4), а аржен­тинецът със сигурност крои планове за реванш. Жълто-черните са уверени в себе си, след като водят в Първа Бундеслига и се представят чудесно под ръководството на Люсиен Фавър. Дортмунд е с пълен актив от 9 точки, а едно равенство в Мадрид ще бъде достатъчно за осигуряване на място сред осминафиналистите. Борусия ще разчита на най-силното си оръжие - мощната атака. В ис­панската столица се очаква да започнат Пако Алкасер, Ройс и Санчо. Първият от тях вече има 8 гола във всички турнири, Ройс е със 7, а младият англича­нин е участвал в 12 попадения от началото на сезона във всички турнири.

Диего Симеоне няма да може да разчита на Диего Коста, Коке, Тома Лемар и Стефан Савич, които са с контузии. Но аржентинецът ще се уповава на желязната статистика днес. Атлетико се чувства комфортно на своя земя срещу германски отбори и няма загу­ба у дома от тях 22 години. За последно дюшекчиите допу­снаха поражение през 1996/97, а по ирония на съдбата тогава именно Борусия печели с 1:0 в груповата фаза на Шампион­ската лига. Любопитното е, че за мадридчани в онзи двубой играе сегашният им наставник Диего Симеоне.

Оттогава насам дюшекчии­те имат 8 срещи с германски тимове, в които са записали 6 успеха и 2 хикса. Победите са над Волфсбург, Шалке, Хановер, Байерн и два пъти Леверкузен.

Атлетико пък се явява до­бър знак на съдбата за Борусия. В предишните два сезона, в ко­ито двата отбора са мерили сили един срещу друг, жълто-черните завършват с европей­ски трофей. Така бе през 1996/97, когато Дортмунд спе­чели Шампионската лига, а през 1965/66 грабна трофея от КНК. Наставникът на гер­манците Люсиен Фавър няма да може да разчита на Диало, Роде и Шмелцер.

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки