ОБЗОР: Голяма изненада в НХЛ (ВИДЕО)

Ню Джърси разгроми Питсбърг, вижте всички резултати и класиране

ОБЗОР: Голяма изненада в НХЛ (ВИДЕО)

Брайън Бойл вкара три гола за първи хеттрик в кариерата си, а Ню Джърси победи с 5:1 Питсбърг като гост в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

С това Ню Джърси (6-5-1) се изравни с последния в Столичната дивизия Ню Йорк Рейнджърс, докато Питсбърг (6-4-3) остана втори при равенство с преследвачите Вашингтон, Кълъмбъс и Филаделфия.

Бойл записа първия хеттрик в кариерата си във вечерта за борба срещу рака. 33-годишният Бойл беше диагностициран с рак на костния мозък в началото на тренировъчния лагер през миналия сезон, след което премина лечение и се завърна в отбора си през месец ноември. Той спечели награда "Мастъртън" за пример за подражание, спортсменство и отдаденост на хокея.

Уил Бътчър вкара гол и подаде за още два за Ню Джърси, а Травис Заяц беше автор на последното попадение. По този начин Дяволите спряха серия от три поредни поражения и спечелиха първата си победа като гости от началото на сезона. Джейми Олексяк пък беше точен за Пингвините, които са в серия от четири поредни загуби.

Алекс Овечкин се разписа при числено предимство, а резервният вратар Финикс Копли спаси 31 шайби при победата на Вашингтон (6-4-3) с 4:2 срещу Едмънтън (8-5-1). Шампионите загубиха два мача поред, но Якуб Врана се разписа с първата поява на четвъртата линия, а при втората точен бе и неговият партньор в атака Деванте Смит-Пели. Овечкин вкара 11-я си гол за сезона и 234-и в кариерата от пауърплей, с което изравни Марсен Дион на осмото място във вечната ранглиста, а Ти Джей Оши довърши Ойлърс. За тях бе точен Конър Макдейвид, който записа точка в осми пореден мач.

Ню Йорк Айлъндърс (8-4-2) остана начело на Столичната дивизия, въпреки че загуби с 3:4 след дузпи срещу Монреал (8-4-2), който е четвърти в Атлантическата. Джоел Армиа вкара в петия рунд на свободните удари, с което довърши пълния обрат от два гола за Канадците. Макс Доми и Джонатан Дрюин записаха по гол и асистенция, а последното попадение беше дело на Артури Лехконен.

Клод Жиру вкара два гола и подаде за трети, а Калвин Пикард отрази 35 удара на вратата на Филаделфия (7-7-1) при победата с 5:2 над Аризона (7-6-0). Другите голове бяха дело на Шейн Гостисбър, Шон Кутурие и Оскар Линдблом, който беше точен на празна мрежа.

Брад Марчанд се разписа при числено предимство 4:29 минути след началото на продължението и Бостън (8-4-2) победи с 2:1 Далас (8-5-1). Давид Пастърнак също беше точен за Мечоците, а Туука Раск спаси 24 удара.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Бостън - Далас - 2:1 след продължение

НЙ Айлъндърс - Монреал - 3:4 след дузпи
Питсбърг - Ню Джърси - 1:5
Вашингтон - Едмънтън - 4:2
Аризона - Филаделфия - 2:5

Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 21 точки, Торонто 18, Бостън 18
дивизия Метрополитън: Ню Йорк Айлъндърс 18, Питсбърг 15, Вашингтон 15

Западна конференция:
Централна дивизия: Нешвил 22, Минесота 18, Далас 17
Тихоокеанска дивизия: Калгари 19, Ванкувър 18, Едмънтън 17

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки