Икарди спаси Интер от загуба, но Барса вече е на 1/8-финал! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Самир Ханданович се превърна в играч на мача при равенството 1:1 в Милано

Икарди спаси Интер от загуба, но Барса вече е на 1/8-финал! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Интер и Барселона завършиха наравно 1:1 в интригуващ сблъсък на Стадио "Джузепе Меаца" от 4-ия кръг в Шампионска лига. "Нерадзурите" видимо отстъпваха срещу гостите от Испания и въпреки че "каталунците" поведоха седем минути преди края, Мауро Икарди спаси точката за своя тим. 

Срещата в Милано започна обнадеждаващо за гостите, като още във 2-та минута Усман Дембеле стреля опасно, но Ханданович се намеси. В 12-та Луис Суарес на два път стреля извън наказателното поле, опитвайки се да използва мокрия терен, но стражът на домакините отново спаси вратата си.

Първият удар по посока на Тер Стеген дойде чак в 23-та минута, но удар на скорост на Перишич прелетя встрани от целта. Последва нова обсада пред наказателното поле на домакините, но удари на Суарес, Коутиньо и Ракитич не намериха целта. В 37-та  Коутиньо накара Ханданович да се разтегне максимално след нисък удар в долния ляв ъгъл, но стражът на "нерадзурите" се справи и с тази опасност. 

Така полувремето дойде при тотална доминаци на Барселона с девет удара към врата срещу два на Интер и 65% притежание на топката в полза на гостите. 

След почивката Интер показа малко по-добро лице и въпреки че отново прие играта в собствената си половина, то контраатаките им се изостриха. Весино и Де Фрай записаха удари по посока на Стеген, но нищо по-опасно не се случи. За сметка на това след час игра Ханданович отново имаше работа, след като Коутиньо, Ракитич, Дембеле и Суарес в рамките на 4 минути отправиха от опасни по-опасни удари по негова посока. 

Така се стигна до 83-та минута, когато Барселона успя да развие бърза контраатака, минала през Коутиньо, който намери влезлия като резерва Малкълм и той с хубав удар преодоля Ханданович за 0:1. Интересното е, че бразилецът направи дебюта си в Шампионска лига със стъпването си на терена в Милано. 

Интер обаче показа, че няма да се примири със загубата и в 87-та минута се стигна до изравняването, след като топката бе изсипана в наказателното поле, където Весино опита удар от воле, но след неразбирателство в защитата на Барса Икарди се оказа най-съобразителен и успя да вкара със завъртане между краката на Тер Стеген.  

В другия мач от групата по това време ПСВ Айндховен изпусна Тотнъм и загуби с 2:1, оставяйки си илюзорни шансове да продължи в следващата фаза на турнира. На "Уембли" възпитаниците на Марк ван Бомел откриха едва във втората минута на срещата, когато точен бе Люк де Йонг и след това затовориха всички подстъпи към вратата си. 

Тотнъм отправи общо осем удара за първото полувреме, но нито един от тях успешен. Втората част не се различи по нищо и отново мачът се играеше на една врата. Така обаче се стигна до 78-та минута, когато капитанът на домакините Хари Кейн успя да изравни, а двем инути преди края на редовното време отново той донесе и пълния обрат за "шпорите" за радост на всички на "Уембли". 

Така Барселона събра 10 точки на върха в група В и е сигурен участник в 1/8-финалите, Интер е втори със 7, Тотнъм е на само три след "нерадзурите", а ПСВ е с един пункт след четири мача. "Каталунците" обаче все още не са си гарантирали първото място, като това могат да направят следващия кръг при победа над ПСВ в Холандия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки