В МАЧ ЗА ИСТОРИЯТА: Наполи и ПСЖ отново не се победиха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разликата между първия и последния в група С е само две точки след 1:1 на „Сан Паоло“

В МАЧ ЗА ИСТОРИЯТА: Наполи и ПСЖ отново не се победиха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Наполи и ПСЖ не излъчиха победител за втори пореден път, след като фиксираха 1:1 в мач от група С на Шампионската лига, игран в Италия.

Двата отбора поделиха точките след 2:2 в Париж и преди 14 дни, а сега сториха същото в Неапол, макар да си вкараха само по едно попадение. 

Двубоят ще остане записан завинаги в историята на неаполитанския клуб, защото капитанът на тима Марек Хамшик излезе на терена с небесносинята фланелка за рекорден 512-и път.

До момента словашкият халф делеше първата позиция във вечната ранглиста с Джузепе Брусколоти, но от вторник вечер е еднолично начело, защото има с един двубои повече.

Бившият футболист на домакините Единсон Кавани пък успя да се възстанови за срещата, но остана на резервната скамейка и влезе чак в 77-ата минута, докато след наказание дебюта си за ПСЖ в Шампионската лига най-после записа италианският страж Джанлуиджи Буфон, който бе бурно освиркван от феновете на „Сан Паоло“.

Техните любимци показаха две различни лица преди и след почивката, тъй като през първото полувреме не успяха да отправят нито един точен изстрел към вратата на гостите.

Те от своя страна се чувстваха изненадващо комфортно в Неапол и накараха четири пъти Давид Оспина да се намесва, а точно преди паузата успяха и да го преодолеят.

Във втората минута от добавеното време на първата част Килиан Мбапе получи хитър извеждащ пас зад гърба на защитата и финтира бранител на домакините, след което намери връхлитащия в пеналта Хуан Бертран и той от движение не остави шансове на стража от границата на вратарското поле.



Така „принцовете“ се оттеглиха с минимална преднина на почивката, но след нея Наполи заигра по-силно и Буфон трябваше да се намесва няколко пъти преди да капитулира в 62-ата минута.

Тогава намиращият се в засада Хосе Кайехон се възползва от груба грешка на Тиаго Силва, който го фаулира в гръб и холандският арбитър Бьорн Купърс посочи бялата точка.

Зад топката застана нападателят Лоренсо Инсиние и безпощадно я прати в долния ъгъл, за да се разпише в пети пореден мач и така да постави рекорд за Наполи в това отношение. 

След това обаче неговият партньор в предни позиции Дрис Мертенс получи контузия и бе принудително заменен в 83-ата минута. 

Малко преди края на срещата звездата на френските шампиони Неймар имаше шанс да им донесе успеха, ала стреля покрай вратата от удобна позиция и по този начин двата тима не се победиха за втори пореден път, след ремито на „Парк де Пренс“ преди две седмици.

Това означава, че ПСЖ остава на третата позиция с пет точки, докато Наполи е с една повече и изостава само по голова разлика от лидера Ливърпул, който по-рано през деня изненадващо загуби в Белград и последният в класирането Цървена звезда вече е с 4 пункта в своя актив. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

НАПОЛИ: Оспина, Максимович, Кулибали, Албиол, Марио Ариу, Алън, Хамшик, Фабиан Руис, Мертенс, Кайехон, Инсине;

ПСЖ: Буфон, Маркиньос, Силва, Керер, Мюние, Верати, Дракслер, Бернат, Ди Мария, Мбапе, Неймар;

НАПОЛИ - ПСЖ 1:1
0:1 Бернат (45+2')
1:1 Инсиние (63')

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

Араухо с изявление след червения картон

Уругваецът беше изгонен срещу ПСЖ през първата част

Аталанта изгуби стълб в защитата си за реванша с Ливърпул

Джорджо Скалвини е аут за мача на "Джевис"

Мойс: Дано Леверкузен са прекарили с бирите

Треньорът на Уест Хем с шеговит коментар преди утрешния сблъсък в Лига Европа

Неманя Матич: Аморим е човекът за Ливърпул

Сръбският халф игра рамо до рамо с португалеца в Бенфика

Лига 1 мести ПСЖ - Ница, заради Шампионската лига

Парижани трябва да играят мача си от първенството между двете срещи с Борусия Дортмунд

Гръцки национал изгърмя с допинг

Пробата е взета след мача с Грузия от квалификациите за Евро 2024

Интер вече започна организация за шампионските празненства

"Нерадзурите" са с огромен аванс на върха в Серия А и Скудетото е въпрос на време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки