Сензациите в пресата: Младенов готви голям жест към ЦСКА

Капитанът на Левски под въпрос за гостуването на “Тича”, чужди емисари идват за трио от Лудогорец

Сензациите в пресата: Младенов готви голям жест към ЦСКА

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 7 ноември:

 

"Тема спорт”: Младенов готви голям жест към ЦСКА

 

Най-успешният треньор на ЦСКА през новия век Стойчо Младенов подготвя голям жест към клуба, но на този етап не желае да го афишира публично. Негови приближени обаче довериха, че той има намерение да се откаже от не малка част от вземанията си, които има да получава от фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. На Младенов се дължат 240 620 лева, но почти сигурно той ще се откаже от поне 10% от сумата в полза на школата на "армейците". Младенов и друг път е правил компромиси с пари, които е имал да получава от ЦСКА, и сега няма да има изключение. Дарения ще направят и останалите от неговия треньорски щаб. Синът му Стойчо-младши и Анатоли Нанков имат да получават по 48 528 лева, а Тодор Янчев - 43 170,86 лв. Сумите са натрупани от последния престой на Младенов на "Армията". Той беше треньор от юни 2013 г. до март 2015 г. Съдейки по огромния дълг към него, Стойчо не е получил доста голям брой месечни възнаграждения.

Дарение ще направи и бишвият капитан на ЦСКА Борис Галчев (43 717,49 лв.), който в годините неведнъж е отделял средства за хореография за агитката. 

Стойчо Младенов в момента е старши треньор на казахстанския Кайсар. Договорът му обаче изтича след броени дни. В последния кръг от шампионата неговият тим гостува на Актобе на 11 ноември. На този етап няма индикации, че Младенов ще парафира нов контракт с Кайсар. Стойчо ще се прибере в България в началото на следващата седмица, а в близките дни ще стане ясна и точната сума от везманията си, която ще дари на армейската школа. Младенов стабилизира сериозно представянето на Кайсар. В момента тимът е 6-и с 42 точки, колкото има и опонентът му Актобе. 4-о място (Ордабаси с 43), може да даде евроквота, но само при положение че Атирау загуби финала за купата срещу Кайрат на 24 ноември.

 

“Тема спорт”: Капитанът на Левски под въпрос за гостуването на “Тича”

 

Капитанът на Левски Иван Горанов е под сериозна въпросителна за гостуването на Черно море в събота. Бранителят продължава да не тренира с онсовната група на “сините” и работи по индивидуална програма, включваща само бегови упражнения. Националът пострада в злополучния за Левски мач с Черно море от 1/8-финалите за Купата на България и напусна терена с разкъсани мускулни влакна на корема и натъртени  ребра. Той бе заменен по време на продълженията и откаран в местната болница. След това Горанов се върна на “Тича”, но само за да види как 120-те минути приключват при резултат 2:2, а след това “сините” губят с изпълнение на дузпи.

Заради болките се очаква левият бек да започне по-интензивни занимания едва утре. Затова треньорът Славиша Стоянович надали би рискувал с пускането му сред титулярите в събота. Щабът на “сините” разполага с не лоша алтернатива в лицето на французина Луис Нганиони. Французинът направи приличен дебют срещу Ботев (Пловдив) на “Герена”. Той се справи отлично със задачите си в дефанзивен план, а “сините” спечелиха с 4:1. Затова няма да е никаква изненада, ако юношата на Лион за втори пореден път излезе като титуляр.

 

„24 часа”: Чужди емисари идват за трио от Лудогорец

 

Емисари от чужбина ще следят изкъсо трио от Лудогорец в домакинския мач срещу АЕК (Ларнака) от групите на Лига Европа от 22 ч в четвъртък. Само победа запазва шансовете на седемкратните ни шампиони да продължат в следващата фаза. Скаути, работещи за отбори от Франция, Холандия и Турция, ще гледат на живо в Разград изявите на Натанаел, Лукоки и Кешеру. Треньорът Антони Здравков има богат избор от играчи за този възлов двубой, след като няма контузени или наказани. Групата от 18 футболисти ще бъде определена след последната тренировка на отбора, която е тази вечер от 18,30 ч. Играчите няма да бъдат събирани на 24-часов лагер. Със сигурност отпадат отдавна възстановяващите се от операции Владислав Стоянов, Драгош Григоре и Абел Анисе, Цветомир Панов, който няма картотека за евротурнирите, както и младата надежда Доминик Янков.

 

„Меридиан мач”: Минев в Ботев Пд за още един сезон

 

38-годишният Йордан Минев най-вероятно ще остане за още един сезон в Ботев (Пд). Защитникът, който прави страхотни мачове от началото на кампанията, има контракт с „жълто-черните" до края на сезона. От Колежа разкриха, че ръководството на Ботев е взело решение да предложи нов договор на Минев, но все още няма конкретни разговори със самия футболист. Очаква се това да стане в най-скоро време. Близки до Данчо пък потвърдиха, че той няма никакво намерение да прекратява кариерата си и с радост ще остане още един сезон в Ботев.

Междувременно стана ясно, че други двама от отбора - Серкан Юсеин и Даниел Кайзер, са получили конкретни предложения за нов договор. Вратарят дори не се е бавил с отговора и на 99 процента ще преподпише с „канарчетата". Очаква се много скоро да стартират преговори и с още двама, на които договорите изтичат в края на сезона - Стивън Петков и Радо Терзиев. Няма да се предлага нов контракт на Густаво Афонсо, с който клубът иска да се раздели още през зимната пауза, защото заплатата му е прекалено висока.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки