Босна с нов треньор и без три ключови фигури срещу България

Легендата Ясмин Репеша бе освободен, Нуркич, Муса и Гордич пропускат визитата в Ботевград

Босна с нов треньор и без три ключови фигури срещу България
Босна u Херцеговина ще се изправи срещу България в променен вид. Бившата югославска република ще гостува на лъвовете ни на 30 ноември в първия мач от втория прозорец в група К.
 
Двубоят е от 19:00 часа в "Арена Ботевград" и е от ключово значение за възможността трикольорите да се класират за световното първенство в Китай догодина. Нашите имат актив от 3 победи в 8 мача, докато съперникът е с два успеха.
 
При положителен развой селекцията на Любомир Минчев ще запази шансове за участие на шампионата и ще продължи преследването на Русия и Финландия (4-4), които заемат трето и четвърто място. Както е известно, Чехия (7-1) вече се класира, докато франция (7-1) се нуждае от още една победа, за да го направи.
 
Босна обаче ще пристигне с нов треньор в България. Легендата Ясмин Репеша, който има 6 титли на Хърватска с Цибона и Цедевита, както и по две на Италия (Болоня и Милано) и на Турция с Тофаш, бе изненадващо освободен. Той води селекцията само в две срещи - срещу Финландия (81:85) и Чехия (80:85), но въпреки това доверието от специалиста е снето.
 
Начело на тима ще застане Денис Байрамович. През 2013-а той бе помощник на тогавашния национален треньор Александър Петрович на европейското първенство. Неговото назначение ще бъде официално обявено до края на седмицата. Той е на 57 години, като няма значими постижения.
 
Освен с нов треньор Босна се очаква да пристигне и без три ключови фигури. Със сигурност мача с България ще пропуснат двете големи звезди на селекцията - Юсуф Нуркич и Джанан Муса. Първият е част от Портланд, докато вторият играе за Бруклин в НБА и няма да бъдат пуснати от клубните си отбори.
 
Същата съдба ще сполети и гарда на Будучност - Неманя Гордич. Много малко вероятно е черногорският шампион да си позволи да се лиши от услугите на плеймейкъра, който е основен баскетболист на тима. Още повече че отборът ще срещне на 30 ноември Олимпиакос в Гърция.
 
За съжаление същото важи и за Александър Везенков. Крилото на червено-белите няма да бъде пуснат от своя тим за мача с Босна, но все пак има шанс да получи разрешение да играе срещу Франция на 3 декември. До последно ще се чака и решението на Химки за Дий Бост. Все още има надежди американецът да бъде на линия и за двете срещи.

 

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки