Сензациите в пресата: Лудогорец договорил бразилски защитник

Берое замразява Минчев на пейката, Етър се оглежда за десен бек

Сензациите в пресата: Лудогорец договорил бразилски защитник

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 8 ноември:

 

„Тема спорт”: Разградчани договорили бразилски защитник

 

Лудогорец иска да привлече защитника на бразилския Интернасионал Порто Алегре Яго Амарал Бордучи. Това твърдят в родината на играча, като според някои източници трансферът на 21-годишния футболист е близо до финализиране. "Яго има опции да напусне Интер в края на годината. Хора, близки до играча, твърдят, че най-настоятелен за привличането на левия бек е клуб от Източна Европа", разкрива Лукас Кояр - радиожурналист от Inferno Destino.

Според изданието Corneta Соlorada пък този тим е българският шампион: "Яго вече знае, че ще бъде привлечен от български клуб. Съобщете го официално! Доколкото разбираме, става въпрос за Лудогорец". Интернасионал се намира на второ място в класирането в бразилския елит. Яго пък има 30 двубоя в Серия А този сезон. Футболистът е роден на 23 март 1997 година, висок е 181 сантиметра, тежи 68 килограма, играе предимно с левия крак. Припомняме, че ЦСКА също привлече ляв бек от Интернасионал - в началото на годината взе Жеферсон, който се справя добре при червените.

 

„Меридиан мач": Берое замразява Минчев на пейката

 

Дните на Иван Минчев като титуляр в Берое тотално отминаха. Дребничкият плеймейкър, който доскоро беше част и от националния отбор, е разочаровал спортно-техническото ръководство на Берое с изявите си в последно време. Припомняме, че Иван Минчев премина под Аязмото в началото на сезона, след като си тръгна със скандал от Славия. Той първоначално беше титуляр за Берое, но не блестеше с особени изяви. Треньорът на „зелените" Александър Томаш дори му намери заместник с привличането в клуба на Владимир Гаджев. Именно юношата на Левски към днешна дата изпълнява ролята на плеймейкър, а Минчев ще намира все по-рядко място на терена.

 

„Тема спорт”: Етър се оглежда за десен бек

 

Спортно-техническият щаб на Етър работи по привличането на десен бек през зимната пауза. На тази позиция са ползвани Крум Стоянов, както и Венцислав Василев. Главният мениджър на тима обаче държи да използва Василев в центъра на отбраната и да оформи тандем между него и Пламен Гълъбов. Последният играе като преотстъпен при болярите от ЦСКА. Такъв е случаят и на халфа Никола Колев. Ръководството на Етър ще ги задържи и за пролетния полусезон, а освен това ще се опита и да придобие изцяло правата им.

Вчера жребият за Купата на България отреди виолетовите да посрещнат Локо Пд на четвъртфиналите. Главният мениджър Красимир Балъков коментира лаконично новината за съперника. "Жребият на този етап не ме интересува, изцяло мислите ни са насочени към предстоящия мач срещу Верея в събота за първенство. До двубоя за купата има достатъчно време", заяви Балъков.

Административният директор Страцимир Тинчев пък допълни: "Искахме да сме домакини, така че жребият от тази гледна точка е добър. Ние се бяхме настроили да приемем който и да ни се падне. Отборът е по-добре като общо състояние в сравнение с миналата година. Запазихме 80 процента от състава от предходния сезон, момчетата се сработиха. Красимир Балъков си върши работата страхотно и резултатите се виждат. Като класиране винаги искаме повече от това, което сме постигнали. Но дали вървим добре, дали се развиваме като клуб и като отбор, накрая на сезона ще се разбере. Колкото по-напред, толкова по-добре".

 

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки