Ивелин Попов с асистенция при голов трилър в Лига Европа (ВИДЕО)

Спартак Москва успя да извоюва първа победа в мач с обрати и крайно 4:3

Ивелин Попов с асистенция при голов трилър в Лига Европа (ВИДЕО)

Спартак Москва, с българина Ивелин Попов, извоюва първи успех в груповата фаза на тазгодишното издание на турнира Лига Европа. Московчани изиграха изумителен мач срещу шотландския Рейнджърс и го победиха с 4:3 на своя „Откритие Арена“,  въпреки че гостите повеждаха на три пъти в резултата.

Ивелин Попов, който бе на терена 71 минути, асистира на Лоренцо Мелгарехо за първия гол на Спартак, бе в основата на второто попадение за своя тим, а веднъж падна в наказателното поле, след нарушение на противников състезател, но съдията така и не отсъди дузпа.

Рейнджърс откри след автогол на Еременко 5 минути след началото на срещата. В 22-ата Попов бе асистент на Мелгарехо, който изравни с глава. До края на първата част Рейнджър поведе на два пъти чрез Кандейас (27‘) и Глен Мидълтън (41‘), а Спартак се добра до едно попадение – след автогол на Конър Голдсън (35‘). През второто полувреме домакините стигнаха до 3-те точки след нови две попадения, дело на Луис Адриано (58‘) и Софиан Ани (59‘).

Това бе първи успех за Спартак Москва срещу шотландски отбор в европейските клубни турнири. Рейнджърс пък прекъсна серията си от 11 мача без поражение в Европа под ръководството на Стивън Джерард.

Първата част предложи истинска фиеста на головия футбол. Резултатът бе открит още в 5-ата минута, когато центриране от корнер в наказателното поле на домакините свари неподготвена тяхната защита. Роман Еременко не се ориентира добре в ситуацията и при борбата с противников състезател прати неволно топката в собствената си врата. След попадението Спартак тръгна настъпателно в предни позиции, отправяйки няколко последователни удара от дистанция към Алан МакГрегър.

В 15-ата минута Ивелин Попов осъществи много красив слалом между трима играчи на противника, но падна точно на границата на наказателното поле. Съдията прецени, че българинът е симулирал и му показа жълт картон.

7 минути по-късно московчани все пак се добраха до гол, а основна заслуга за него имаше Ивелин Попов. Той излъга хубаво съперников футболист „един на един“ по десния фланг и центрира на далечна греда. Там левият бранител на домакините Лоренцо Мелгарехо бе останал непокрит и с глава вкара пред зейналата пред себе си врата.

Минута по-късно подаване на Луис Адриано отляво качи топката на главата на Попето, но той не успя да я уцели добре и тя излезе в аут. В 27-ата минута обаче шотландците си върнаха аванса, след като Фланагън намери измъкналия се зад защитата на Спартак Даниел Кандейес. Той си спря ефектно с пета и с премерен удар покрай Максименко увеличи направи резултата 1:2.

10 минути преди края на първата част Ивелин Попов отново бе в центъра на голова акция за домакините, с която те отново се добраха до изравняване. Попов успя да премине с топката в крака зад халфовата линия на Рейнджърс и да пусне хубав пас между крайния бранител и централния защитник на съперника към Расказов. Той, от своя страна, опита успореден на голлинията пас към свой съотборник, но лошо изчистване на Голдсън отплете топката зад МакГрегър.

В 42-та минута Рейнджърс за трети път излезе напред в резултата, след като атака отляво изведе 18-годишния Глен Мидълтън на удобна стрелкова позиция. Той не се забави и от няколко метра по диагонал вкара първия си гол в европейските клубни турнири в своята кариера. Минута след това Морелос реализира 4-ти гол за Рейнджърс, но попадението бе отменено поради засада.

Страстите не бяха укротени през втората част, а напротив.  52-ата минута Ивелин Попов бе повален в наказателното поле, но съдията на отсъди дузпа, въпреки че имаше реални основания за такава.

В 58-ата Спартак се добра до трети гол и до ново изравняване. Подаване отдясно на Еременко намери Ани на близка греда. Той чукна с петичка, топката се вдигна във въздуха, а там на празна врата Луис Адриано изравни с глава. Само минута по-късно Ани получи пред наказателното поле, напредна с няколко метра и с туповен шут направи пълния обрат за 4:3, шокирайки МакГрегър и всички играчи на Рейнджърс.

В 74-ата минута Букети нацели напречната греда след удар с глава. При добавката Глушаков бе близо до гол, но в последния момент бранител на гостите изчисти в корнер. Минута по-късно Мелгарехо проби в наказателното поле на съперника, но там бе повален от груб шпагат на Конър Голдсън. Съдията обаче отново помисли, че играчът на Спартак опитва да спечели дузпа, и показа жълт картон на парагваеца за симулация.

До края Рейнджърс бе близо до ново изравняване, но късметът не го покри и тимът загуби първи мач през този сезон в Европа.

Спартак Москва – Рейнджърс 4:3

0:1 Роман Еременко (автогол) 5‘

1:1 Лоренцо Мелгарехо 22‘

1:2 Даниел Кандейас 27‘

2:2 Конър Долгсън (автогол) 35‘

2:3 Глен Мидълтън 41‘

3:3 Луис Адриано 58‘

4:3 Софиан Ани 59‘

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки