Сензациите в пресата: Горанов виси за националния, Ботев изпуска голмайстора си

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Горанов виси за националния, Ботев изпуска голмайстора си

 "Тема спорт": Горанов под въпрос и за националния отбор

Капитанът на Левски Иван Горанов е под сериозна въпросителна и за мачовете на националния отбор от Лига на нациите. Левият бек получи повиквателна от Петър Хубчев за срещите с Кипър и Словения. Първият двубой в Никозия е на 16 ноември, а следващият в София на 19. 

 

Горанов е с контузия в ребрата. От Левски се опитват да го вдигнат за утрешния мач с Черно море, но това най-вероятно няма да се случи. Причината е, че лесно може да пострада при единоборство. Защитникът се контузи именно в мача с моряците от осминафиналите за Купата на България.

 

Очаква се титуляр срещу варненци да бъде новото попълнение Луи Нганиони. Французинът направи официален дебют за сините при победата с 4:1 над Ботев Пловдив. Той игра цял мач и се представи стабилно. 

 

"Тема спорт": Ботев (Пд) изпуска Стивън Петков 

Ботев (Пловдив) е на път да изгуби водещия си голмайстор Стивън Петков без пари. Нападателят има договор с “Канарчетата” до лятото на 2019 година. Това означава, че след малко повече от месец той ще може да преговаря с всеки клуб, който проявява интерес към него. На този етап от ръководството не са влезли в контакт мениджъра му относно подновяване на контракта.

 

През лятото бившият младежки национал имаше оферта от Полша. В канцеларията на клуба бе пристигнало предложение от вицешампиона на страната Ягиелония, който бе готов да брои около 100 хиляди евро за правата на тарана. Шефовете обаче отказаха да се разделят с юношата на Левски, тъй като дни по-рано вече бяха продали другия си нападател Фернандо Виана в ОАЕ.

 

Петков пристигна в Ботев през лятото на 2016 година, като оттогава досега е изиграл 46 срещи във всички турнири и е реализирал 27 гола. Ефективността на нападателя е впечатляваща, имайки предвид ролята му на резерва в голяма част от мачовете. Този сезон той вече е с 6 попадения на сметката си в Първа лига.

 

"Тема спорт": Етър се пробва за Радослав Димитров

Етър е набелязал двама български играчи за подсилване на десния бек. Това са Радослав Димитров-Меси и Цветомир Панов. Очаква се някой от тях да подсили болярите от Нова година.

От началото на сезона Димитров има само 39 минути игра в три мача за Университатя Крайова. Той отдавна не попада в плановете на треньора Денис Маджа. Още в началото на сезона той и Христо Златински изпаднаха в немилост. Халфът обаче разтрогна и подписа със Стяуа. Меси пък изобщо не играе и се очаква да разтрогне през зимата.

Ако Етър удари на камък с Димитров, ще се пробва за Цветомир Панов от Лудогорец. Според запознати единственият начин болярите да привлекат Панов е, ако той разтрогне с разградчани. Преотстъпване от Лудогорец на "Ивайло" не стои на дневен ред.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки