ЦСКА ще търси нова победа срещу Витоша

Двата тима откриват 15-ия кръг в Първа лига

ЦСКА ще търси нова победа срещу Витоша

 Днес в 17:45 часа ЦСКА и Витоша (Бистрица) дават началото на 15-ия кръг в Първа професионална лига. “Червените” приемат “Бистришките тигри” на “Българска армия” и излизат за задължителни три точки. Домакините не крият амбициите си да се борят за титлата и за целта не могат по никакъв начин да отпускат газта.

 
Витоша започна сезона изненадващо добре, но напоследък отборът сериозно зацикли. Възпитаниците на Росен Кирилов записаха четири поредни загуби в последните си четири двубоя и се сринаха в класирането. Това дава още повече надежди на “Армейците”, че ще запишат лесна победа в актива си.
 
През първия полусезон двата тима се срещнаха на стадион “Васил Левски” и победата отиде на сметката на ЦСКА-София. На 29 юли “червените” се наложиха с 2:0. Всъщност “Тигрите” са един от най-удобните съперници за “Армейците”. В общо трите мача между двата тима до момента в първенството ЦСКА-София има три победи с голова разлика 10:1.
 
Интересното е, че тези съперници съвсем наскоро се изправиха един срещу друг и в турнира за Купата на България. На 1/8-финала “червените” се наложиха с 3:1 и продължиха напред за сметка на състава от Бистрица.
 
На “Армията” вече няма никакви проблеми с контузени и наказани играчи. Треньорът Нестор Ел Маестро ще може да пусне най-силния възможен състав. Очаква се той да пусне в игра Черниаускас на вратата и пред него Манолев, Чорбаджийски, Бодуров и Жеферсон в защита. Малинов и Пинто ще са двойката опорни халфове, а Десподов и Жоржиньо ще оперират по крилата. Мауридес ще води атаката, а зад него ще бъде Тиаго.
 
В същото време и Витоша няма никакви кадрови проблеми за този мач. Росен Кирилов най-вероятно ще стартира с Василев под рамката, а карето в защита ще е съставено от Цанков, Милчев, Купенов и гочев. Лазаров и Котев ще действат в средата на терена, а на крилата ще стартират Вълчанов и Садула. Дуото в атака ще е изградено от Долапчиев и Милев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки