КЪСНА ДРАМА: Етър с труден, но заслужен успех над Верея (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Болярите“ са шести, Верея с четвърта поред загуба

КЪСНА ДРАМА: Етър с труден, но заслужен успех над Верея (ВИДЕО+СНИМКИ)
Етър записа трета поредна победа срещу Верея, след като спечели драматично гостуването си от XV кръг на Първа лига с минималното 1:0.

Единственото попадение в срещата, която не бе от най-атрактивните в групата на майсторите, бе дело на Флорент Боджадж и падна в заключителната част на двубоя.

В 14-ата минута именно Боджадж овладя на гърди една топка пред дъгата на наказателното поле и после отправи опасен изстрел, който обаче бе отразен от Георги Георгиев. 

След това мачът бе равностоен и играта се водеше предимно в централната част на терена. 

В последната минута на първата част Томаш Косут можеше да си отбележи атрактивен автогол, опитвайки се да изчисти с глава едно центриране отдясно, но за щастие на домакините топката мина покрай вратата.

Веднага след почивката Етър осъществи една образцова атака и Никола Колев успя да се обърне в пеналта, след което да отправи силен изстрел от десетина метра, но над вратата.

В 57-ата минута Здраво Илиев пусна успореден на малкото наказателно поле пас, но Димо Мартинович не успя да засече от непосредствена близост. 

След това темпото на игра спадна значително и двата отбора не съумяваха да стигнат до чисти голови ситуации.

Така се откри в 80-ата минута пред Боджадж, който бе намерен отлично от Димо Атанасов на ъгъла на вратарското поле, ала с глава не можа да намери целта. 

22-годишният албански нападател обаче се реабилитира за пропуска си малко по-късно, реализирайки третото си попадение от началото на сезона.

Това се случи в 84-ата минута, когато появилият се малко по-рано на терена Иван Стоянов пропусна топката за Боджадж и той се справи с Иво Иванов, след което се разписа с прецизен диагонален удар.

По този начин дошлият това лято от Пирин стрелец донесе първи успех на Етър далеч от  дома в Първа лига от два месеца насам и пълния комплект точки на своите.

С тях те събраха 21 и изместиха Черно море от шестата позиция заради по-добрата си голова разлика, докато Верея инкасира четвърта последователна загуба на нула във всички турнири и остана закотвен на дъното.

Тимът от Стара Загора единствен няма победа в елита и има едва четири точки след 15 кръга.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Верея: 27. Георгиев, 21. Запрянов, 6. Иванов, 3. Коуроупис, 5. Томаш Косут, 15. Василев, 7. Мечев, 28. Ндомбоу Александер, 33. Йоргенсен, 77. Мартинович, 11. Вушорович

Етър: 1. Иванов, 25. Стоянов, 16. Гълъбов, 8. Руменов, 88. Боджадж, 30. Атанасов, 5. Сърмов, 10. Батрович, 6. Аласана Мане, 3. Артьом Артюнин, 22. Колев.

Верея - Етър 0:1
0:1 Боджадж (84')

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки