ОФИЦИАЛНО: Проливен дъжд отложи Суперкласико за утре

Бока Хуниорс - Ривър Плейт ще се играе в неделя от 21:00 часа българско време

ОФИЦИАЛНО: Проливен дъжд отложи Суперкласико за утре

Аржентинската столица Буенос Айрес е блокирана от полиция и е затаила дъх. Първият в историята финал на Копа Либертадорес между колосите Бока Хуниорс и Ривър Плейт трябваше да се играе на "Бомбонера", но беше отложен поради наводнен терен. Двубоят ще се състои утре от 21:00 часа българско време.

Вече десет дни всички в Аржентина говорят за най-важното Суперкласико в 115-годишната битка между "синьо-жълтите" и "бяло-червените", което бе определено за сблъсъкът на века. Тази сутрин страхотен порой заля най-големия град в държавата, който постави под въпрос първия сблъсък. Теренът на митичния стадион за отрицателно време се наводни, но след като дъждът намаля, теренът стана достъпен за игра. Нямаше да е в оптимално състояние и щеше са бъде тежък за игра, но мач ще има, обявиха от КОНМЕБОЛ. Малко след това обаче дъждът отново заля Буенос Айрес и терена, като отборът на Бока се върна в хотела си, докато тимът на Ривър който се готвеше да тръгне за мача от "Монуметал", остана на своя стадион.

Мачът трябваше да се играе в 22:00 часа българско време, като беше казано, че може да бъде отменен най-вероятно с два часа, но накрая беше взето решение да бъде променен денят. Голяма част от феновете на Бока вече бяха на трибуните, като приеха решението с бурни освирквания и скандирания срещу "милионерите".

Хиляди се изсипаха въпреки дъжда пред "Монументал", за да изпратят своите любимци с песни, знамена и факли, както на 23 септември, когато Ривър победи с 2:0 шампионите на техния стадион в мач от местната Суперлига.

Никога в историята си "Бомбонера" не е бил толкова малък, за да побере желаещите. Говорим за стадион, който се пълни всеки уикенд, представете си за финал на Либертадорес срещу вечния съперник. Над 100 000 членове всеки месец плащат своята квота на Бока, но местата са прекалено малко, за да поберат дори половината. Буквално след една минута системата за раздаването на билети в интернет за финала се срина, а това доведе до ексцесии между фенове и полиция пред дома на Бока Хуниорс.

Треньорът на "милионерите" Марсело Галярдо е наказан за четири мача, след като влезе в съблекалнията на полуфинал с Гремио, когато беше наказан. Той дори няма право да влезе в храма на Марадона, Рикелме и Палермо. "Тези правила бяха взети, за да спрем престъпностите да влизат на стадионите, а не треньорите, които са влезли в съблеканията на своя отбор", изригна президентът Родолфо Д`Онофрио. Капитанът на "червено-белите" Понсио е аут за мача поради котузия, но ще бъде готов на втората среща на 24 ноември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки