Атлетико на точка от Барса след инфарктна победа (ВИДЕО)

"Дюшекчиите" спечелиха трите точки в изпълнен с обрати сблъсък с Атлетик Билбао

Атлетико на точка от Барса след инфарктна победа (ВИДЕО)

Отборът на Атлетико Мадрид временно се доближи на точка от Барселона след инфарктна победа с 3:2 над гостуващия Атлетик Билбао в дуел от 12-ия кръг на Ла Лига. До 80-ата домакините изоставаха с 1:2, но късни голове на Родри (80) и Диего Годин (92) зарадваха Wanda Metropolitano. Преди това се разписаха Иняки Уилиямс (36 и 64) и Томас (61). Диего Коща се завърна в стартовите 11 след преодоляна контузия, партнирайки си с Антоан Гризман. Младокът Франсиско Монтеро застана до Диего Годин в центъра на защитата. Едуардо Берицо възложи по-офанзивни функции на Юри Берчиче, а в близост до Иняки Уилиямс застанаха Икер Муниан и Маркел Сусаета.

Двата тима подходиха търпеливо и без излишни рискове. Гостите от "Сан Мамес" владееха по-продължително и по-често атакуваха, макар и без особена заплаха. В деветата минута Гризман центрира, Филипе Луиш свали в малкото наказателно поле, а там Оскар де Маркос и вратарят Яго Ерерин се справиха. В 19-ата Гризман върна назад за Сантиаго Ариас, чийто удар не беше добър.

Две минути по-късно "лъвовете" развиха силно нападение на скорост, Муниаин подаде към Сусаета, който реши да стреля, а може би по-доброто решение беше пас към Де Маркос. В 36-ата баските откриха резултата. Сусаета загърби Филипе Луиш, подаде назад към Микел Сан Хосе, който шутира в страничната греда, топката се разходи по голлинията и Иняки Уилиямс е чукна в мрежата - 0:1.

В 44-ата "дюшекчиите" можеха да изравнят, но Монтеро се забави и Иниго Мартинес изчисти.

С началото на второто полувреме момчетата на Диего Симеоне не вдигнаха достатъчно оборотите и акциите им бяха лесно предвидими. В 58-ата Ян Облак направи впечатляващо спасяване, за да запази резултата. Словенският страж на домакините протегна ръка и отрази, въпреки че Иняки Уилиямс стреля от пет метра.

В 61-ата Томас успя да изравни с топовен удар. Халфът на Атлети шутира от 25 метра и изненада вратаря Ерерин. Футболистите от Катедралата му оставиха коридор и той заби топката до близката греда - 1:1. Само три минути по-късно билбаинци нанесох нов голов удар. Гостите организираха светкавична контра, Муниаин хвърли великолепно подаване към Уилиямс, който надбяга Диего Годин и наказа Облак - 1:2.

В 80-ата Томас центрира от корнер и Родри се появи на първа греда, за да реализира с глава. В 92-ата домакините успяха да се преборят за нов гол. Томас центрира, Саул чукна топката, след това Родри центрира към Диего Годин, който отбеляза от пет метра - 3:2. Първоначално беше вдигната засада, но наличието на ВАР донесе справедливост и Атлетико ликуваше.

Атлетик Билбао остава само с една победа и е на незавидното за отбора за 17-о място. Атлетико е втори и продължава гонитбата с Барса.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки