Атлетико на точка от Барса след инфарктна победа (ВИДЕО)

"Дюшекчиите" спечелиха трите точки в изпълнен с обрати сблъсък с Атлетик Билбао

Атлетико на точка от Барса след инфарктна победа (ВИДЕО)

Отборът на Атлетико Мадрид временно се доближи на точка от Барселона след инфарктна победа с 3:2 над гостуващия Атлетик Билбао в дуел от 12-ия кръг на Ла Лига. До 80-ата домакините изоставаха с 1:2, но късни голове на Родри (80) и Диего Годин (92) зарадваха Wanda Metropolitano. Преди това се разписаха Иняки Уилиямс (36 и 64) и Томас (61). Диего Коща се завърна в стартовите 11 след преодоляна контузия, партнирайки си с Антоан Гризман. Младокът Франсиско Монтеро застана до Диего Годин в центъра на защитата. Едуардо Берицо възложи по-офанзивни функции на Юри Берчиче, а в близост до Иняки Уилиямс застанаха Икер Муниан и Маркел Сусаета.

Двата тима подходиха търпеливо и без излишни рискове. Гостите от "Сан Мамес" владееха по-продължително и по-често атакуваха, макар и без особена заплаха. В деветата минута Гризман центрира, Филипе Луиш свали в малкото наказателно поле, а там Оскар де Маркос и вратарят Яго Ерерин се справиха. В 19-ата Гризман върна назад за Сантиаго Ариас, чийто удар не беше добър.

Две минути по-късно "лъвовете" развиха силно нападение на скорост, Муниаин подаде към Сусаета, който реши да стреля, а може би по-доброто решение беше пас към Де Маркос. В 36-ата баските откриха резултата. Сусаета загърби Филипе Луиш, подаде назад към Микел Сан Хосе, който шутира в страничната греда, топката се разходи по голлинията и Иняки Уилиямс е чукна в мрежата - 0:1.

В 44-ата "дюшекчиите" можеха да изравнят, но Монтеро се забави и Иниго Мартинес изчисти.

С началото на второто полувреме момчетата на Диего Симеоне не вдигнаха достатъчно оборотите и акциите им бяха лесно предвидими. В 58-ата Ян Облак направи впечатляващо спасяване, за да запази резултата. Словенският страж на домакините протегна ръка и отрази, въпреки че Иняки Уилиямс стреля от пет метра.

В 61-ата Томас успя да изравни с топовен удар. Халфът на Атлети шутира от 25 метра и изненада вратаря Ерерин. Футболистите от Катедралата му оставиха коридор и той заби топката до близката греда - 1:1. Само три минути по-късно билбаинци нанесох нов голов удар. Гостите организираха светкавична контра, Муниаин хвърли великолепно подаване към Уилиямс, който надбяга Диего Годин и наказа Облак - 1:2.

В 80-ата Томас центрира от корнер и Родри се появи на първа греда, за да реализира с глава. В 92-ата домакините успяха да се преборят за нов гол. Томас центрира, Саул чукна топката, след това Родри центрира към Диего Годин, който отбеляза от пет метра - 3:2. Първоначално беше вдигната засада, но наличието на ВАР донесе справедливост и Атлетико ликуваше.

Атлетик Билбао остава само с една победа и е на незавидното за отбора за 17-о място. Атлетико е втори и продължава гонитбата с Барса.

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки