Дъждът не успя да спре Тотнъм на "Селхърст парк" (ВИДЕО)

"Шпорите" с четвърта поредна победа и се изравниха с Челси и Ливърпул

Дъждът не успя да спре Тотнъм на "Селхърст парк" (ВИДЕО)

Тотнъм постигна четвърта поредна победа във всички турнири, след като надделя за пети пореден път с резултат 1:0 над Кристъл Палас в лондонското дерби от 12-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение реализира 20-годишният аржентинец Хуан Фойт (66'), който днес изигра едва втори си мач в лигата, след като дебютира преди седмица. С този успех "шпорите" се изравниха по точки с Челси и Ливърпул, които играят своите мачове от кръга утре.

Домакините стартираха по-добре на наводнения от проливния дъжд терен на "Селхърст Парк". В 13-тата минута центриране на Таунзенд отляво бе върнато от Макартър успоредно на голлинията. В последния момент Моура изчисти с глава пред Кояте, който очакваше да прати топката във вратата на Лорис.

В 24-тата минута Трипиър получи разтежение и бе заменен от Орие.

Тотнъм наложи натиск през втората половина от полувремето. Дейвис и Сисоко направиха няколко добри пробива, но така и не се стигаше до завършващ удар. Деле Али пропусна една възможност, когато бе оставен непокрит в наказателното поле, но стреля неточно с глава. Единственият точен удар в актива на гостите отправи Кейн в 31-вата минута, когато шутира от 25 метра, но Хенеси внимаваше и изби.

В 50-ата минута Лорис се намеси неособено добре при един корнер пред неговата врата, но извади късмет, тъй като Томкинс не успя да насочи топката с глава и стражът на гостите се намеси. Осем минути след това Кейн стреля с глава над напречната греда.

В 66-ата минута Тотнъм стигна до гол. Кейн засече с глава центриране от корнер, топката рикошира в Макартър, след което 20-годишният Фойт бе оставен непокрит и направи добавка с глава отблизо, вкарвайки първия си гол в Премиър лийг.

В 80-ата минута Лорис изби силен шут на Шлуп от границата на наказателното поле. Пет минути след това Таунзенд стреля право в ръцете на вратаря на гостите от няколко метра. В 91-вата минута Александър Сьорлот пропусна най-чистата възможност за домакините, след като остана очи в очи с Лорис, но стреля силно в него. В ответната атака Сон пропусна да отбележи втори гол за "шпорите".

Тотнъм остава на четвърто място, но вече с 27 точки. Палас е на 16-а позиция с осем пункта.

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки