Сензациите в пресата: ФИФА снима филм за ЦСКА

Брутален пропуск отнел лентата на Карагарен

Сензациите в пресата: ФИФА снима филм за ЦСКА

Най-интересните теми от българския печат днес, 11 ноември:

 

„Тема спорт”: ФИФА снима филм за ЦСКА

 

ФИФА снима филм за ЦСКА! "Тема спорт" разбра, че световната федерация е изпратила свой ТВ екип, който ще прекара седмица с отбора. Видеото ще бъде излъчено в магазинното предаване "ФИФА футбол", което в България върви по Евроспорт. Екипът вече е направил интервюта с треньора на армейците Нестор Ел Маестро и младата звезда на отбора Кирил Десподов. Те са били снимани на базата в Панчарево непосредствено преди двубоя с Витоша за първенство (3:0). От ФИФА са отразили и самия двубой срещу бистричани. Снимките ще продължат през новата седмица, като ще има голям репортаж за "Армията", както и още едно интервю - с живата памет на ЦСКА Александър Манов, който е директор на музея на клуба. Планувано е да се разговаря и с някоя от големите фигури на червените в исторически план.

Предаването "ФИФА футбол" (преди се казваше "ФИФА футбол Мондиал") се излъчва в над 150 страни в света, като е планирано филмът за ЦСКА да бъде показан към края на този месец. В началото на годината ТВ гигантът beIN Sports също снима филм с участието на армейците. Видеото обаче бе насочено към българския футбол като цяло. Интервюта тогава дадоха Димитър Пенев и Пламен Марков.

В края на 2015 г. пък френската медия Сора90 посвети близо 60 минути на ЦСКА с находчивото заглавие "Клубът, който отказва да умре". В този филм се разказваше за сезона на армейците 8 аматьорския футбол и организационните проблеми, които ги съпътстваха близо десетилетие.

 

„Тема спорт”: Лудогорец решава за спортен директор след есенния дял

 

Ръководството на Лудогорец ще изчака да минат всичко мачове на тима до края на 2018-а и едва след това ще решава въпроса със спортния директор. Той остава отворен след напускането на Методи Томанов. Все още не е ясно дали ще има такава длъжност. Тимът продължава да няма и постоянен треньор на вратарите след напускането на Бернд Дреер. По всички тези теми, както и най-важната - зимната селекция, ще се мисли след последния мач за годината. На 16 декември орлите гостуват на Дунав Русе. В Лудогорец обаче може и да не са много активни на зимния трансферен пазар, защото трима играчи се очаква да се завърнат в тима. Става дума за лекуващите тежки контузии Владислав Стоянов, Анисе Абел и Драгош Григоре. Футболистите нямат и минута този сезон, но вече са във финалната фаза на своето лечение и се очаква съвсем скоро да се завърнат към нормален тренировъчен процес. За да не се поемат излишни рискове обаче, тримата навярно няма да играят в мачовете до края на годината, или поточно казано - в следващия месец.

 

„Меридиан мач”: Брутален пропуск отнел лентата на Карагарен

 

Капитанската лента на Бирсент Карагарен е била отнета от треньора Бруно Акрапович заради фрапантен пропуск. От началото на сезона крилото извеждаше своите съотборници, но преди няколко кръга, след пропуск на празна врата, доверието му е било снето от наставника на „черно-белите". При гостуването на Дунав през първата част Карагарен излезе сам срещу вратаря Филип Димитров, но вместо да реализира от 100-процентово положение, изкара топката в аут. Това действие вбесило старши-треньора на „смърфовете" Бруно Акрапович. Реално много рядко в световния футбол се отнема лентата заради пропуск и в това отношение в Локо (Пд) са новатори. След разжалването на Карагарен, капитан на Локо (Пд) вече е другият ас в състава на пловдивчани - Димитър Илиев.

 

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

17-годишен младок попадна в групата на Крумовград за мача с Арда

Става въпрос за Николай Данаилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки