Лудогорец няма право на грешка днес, Берое може да зарадва елита

Гостите с едно колебание, Сухия умува за Швиерчок

Лудогорец няма право на грешка днес, Берое може да зарадва елита
Така се наредиха нещата, че след един специален мач българският клубен футбол може да тръгне в по-различна посока. Не, не е пресилено изобщо! Ако Берое бие Лудогорец  при гостуването си в Разград днес, това ще означава, че така нареченият хегемон вече е на крака от пластелин и те ще омекват все повече и повече.
 
Александър Томаш просто си няма представа, че за 90 минути не само Стара Загора, ами почти цяла България, освен Разград, ще му стиска палци да си тръгне с трите точки обратно към Аязмото.
 
В четвъртък вечерта видяхме нещо, което констатирахме още преди два месеца, само че в по-напреднал стадий. Тогава бихме алармата, че Лудогорец слиза надолу, след това светнахме червената лампа, че трудно някой ще спре пропадането. В четвъртък вечерта Лудогорец показа, че идея си няма как да вкара гол на някакви треторазредни испанци, играещи за кипърски отбор. 
 
Берое обаче преди всичко трябва да играе за себе си днес. И е крайно време Александър Томаш да се вземе насериозно и да смени словесния си арсенал след мачовете. Да си придаде повече важност и да обясни на хората си, че сега е моментът Берое да скочи едно ниво нагоре в развитието си. Не като игра, а като манталитет. Само за 90 минути заралии могат да минат в друга категория.
 
Откакто е начело на Берое, в 15 мача срещу тимовете от Топ 3, Томаш има само една победа - на „Герена". Едва 6-7 процента успеваемост е скандално малко за клуб със стабилно финансиране, добра организация и отлична публика. След всеки мач треньорът на Берое говори мили приказки за публиката. Но той е наясно, че ще може да усети още прилив на фенове само при победа в Разград.
 
При загуба - ясно, че ще има отлив. Така че топката е в неговите крака. Отборът му играе грамотен футбол, сигурно на "Лудогорец Арена" Берое ще има по-гласовита агитка и на Томаш му остава само да си прецени хората, да няма някой подхлъзвач като Скерлев, и всичко може да му се нареди.
 
Старши треньорът на Берое има само едно колебание по състава за днешното гостуване на Лудогорец. То е свързано с лявото крило и дали там да започне Мешка, както със Славия, или Бригидо. За ляв бек отново Леони ще бъде предпочетен пред бившия играч на разградчани Александър Василев, а Георги Ангелов пак ще е заместникът на Ерол Алкан, който, както стана ясно, ще е аут до края на годината.
 
Евентуална изненада може да има и с включването сред 11-те на Алфредо вместо Борислав Цонев, но това е малко вероятно да се случи.
От своя страна наставникът на домакините Антони Здравков също няма да прави много промени по състава, който вече е дo болка познат. Той също има само едно колебание.
 
Не е изключено на върха на атаката вместо Кешеру да видим Якуб Швиерчок. За такъв ход Сухия намекна наскоро в интервю пред Диема спорт. Той е бил разочарован от представянето на тима в предни позиции в двубоя с АЕК Ларнака, завършил без попадения. За първи път от загубата от Локо Пловдив с 0:1 на 4 август разградчани не успяха да вкарат гол пред собствена публика. Орлите поне спряха черната серия от 13 поредни срещи във всички турнири, в които инкасираха попадение.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки