Салах и Шакири пратиха Ливърпул на върха в Англия (ВИДЕО)

Мърсисайдци спечелиха с 2:0 домакинския си мач срещу Фулъм

Салах и Шакири пратиха Ливърпул на върха в Англия (ВИДЕО)

Ливърпул оглави класирането в Премиършип след чиста победа с 2:0 над последния Фулъм. Точни за мърсисайдци бяха Мохамед Салах в края на първото полувреме и Джердан Шакири след почивката. Тимът на Юрген Клоп вече има 30 точки в актива си, изпреварвайки Манчестър Сити (29т.) и Челси(27т.), които обаче играят по-късно днес.

Срещата започна с домакински натиск, като в 4-ата минута Мане получи подаване и отправи удар към вратата, а Салах се размина за малко с добавка и гол.

Отлично двойно на Салах и Фирмино завърши с извеждащ пас за египтянина, който обаче не успя да преодолее вратаря на гостите.

Фулъм също имаше своте шансове, като в 24-ата Сесеньон направи бърз пробив в половината на домакините, но би неточно.

Пет по-късно Шюрле пробва изстрел извън пеналта, но Алисон парира, а добра намеса след това направи и Ван Дайк, изчиствайки преди Митрович да нанесе удар.

В 41-ата минута гол на Фулъм бе отменен заради дискусионна засада, играта бе бързо подновена от стража на мърсисайдци, Робъртсън изведе Салах сам срещу вратаря и този път звездата на домакините не сбърка – 1:0.

Опасен удар на Мане бе избит от Рико в 52-ата, а при последвалото центриране от корнер Робъртсън направи втора асистенция, подавайки на Шакири, който покачи на 2:0.

Ливърпул задържа аванса си до края на мача и се поздрави с трите точки, с което изкачи и на първото място в класирането.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки