ИЗНЕНАДА: Челси стъпи накриво срещу Евертън (ВИДЕО)

Блестящи изяви на Пикфорд отчаяха столичани

ИЗНЕНАДА: Челси стъпи накриво срещу Евертън (ВИДЕО)

 Челси допусна домакинска издънка - 0:0 срещу Евертън в мач он 12-ия кръг на английската Висша лига.

 
Шанс за попадение се отвори пред домакините в 12-ата минута. След ъглов удар топката се озова в Бернар на границата на наказателното поле. Бразилецът отправи страхотен удар, но топката мина встрани от дясната греда.
 
След това Маркос Алонсо получи шанс да стреля от фаул, но ударът мина покрай вратата.
 
Евертън се справяше отлично с опазването на Азар, като положения липсваха и пред двете врати. Пет минути преди почивката  Алонсо стреля от въздуха, но Пикфорд отрази.
 
След почивката Челси започна много по-агресивно и още в 46-ата минута вратарят на гостите трябваше да се намесва. След центриране на Азар Мората засече топката, но Пикфорд се намеси блестящо. 
 
“Карамелите” също имаха своите шансове. Далечен удар на Сигурдсон бе спасен от Кепа, а малко по-късно Бернар не се възползва от добра ситуация. 
 
Вилиан пропусна да открие резултата, а след това удар на Азар бе отразен от Пикфорд. Вратарят на Евертън се справи блестящо и при следващата ситуация, когато след изстрел на Азар, топката се отклони в Мина. 
 
В 72-ата минута Мората успа да прати топката в мрежата след центриране на Аспиликуета, но нападателят бе в положение на засада и попадението не бе зачетено. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки