ЛУДО ДЕРБИ! Роналдо и компания подчиниха Милан насред Сан Сиро (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ювентус надви "росонерите" с 2:0 в мач с два гола, изпусната дузпа и червен картон

ЛУДО ДЕРБИ! Роналдо и компания подчиниха Милан насред Сан Сиро (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ювентус победи Милан на Сан Сиро с 2:0 в дербито на 12-ия кръг в Серия А. "Бианконерите" успяха да се възползват от кадровите проблеми пред своя опонент тази вечер и стигнаха до ценни три точки. 

Срещата в Милано започна по-активно за Ювентус и още в 6-та минута Роналдо пробва изстрел, който мина встрани от целта. Само две минути по-късно обаче Алекс Сандро центрира отляво на далечната греда и Марио Манджукич надскочи Рикардо Родригез, за да открие за 1:0. 



В следващите минути Ювентус можеше да поведе с още по-голям резултат, но удари на Манджукич и Бенатия минаха встрани от целта. В 33-та минута Сусо отправи първия изстрел към вратата на Шчезни, но стражът улови. 

Така се стигна до 40-та минута, когато Милан разви бърза контраатака, топката бе центрирана в наказателното поле и Игуаин понечи да стреля, но Бенатия спря топката с ръка. Бе нужна консултация с ВАР, за да може Паоло Мацолени да посочи бялата точка. Самият Игуаин застана зад топката и бе решен да накаже бившия си клуб, но ударът му в долния десен ъгъл бе спасен от Шчезни!

След почивката Дибала и Роналдо отново пробваха да отбележат, но Донарума спаси. В 68-та пък Роналдо протича близо 60 метра преди да стреля с левия крак, но стражът на домакините улови без проблеми. 

Така се стигна до 81-та минута, когато резервата в състава на Милан Лаксалт не успя да изчисти правилно топката от наказателното си поле, Кансело стреля мощно, Донарума изби, но на пътя на топката бе Кристиано Роналдо, който от близо опъна мрежата за 2:0, с което най-накрая отбеляза гол на "Джузепе Меаца".

Само две минути по-късно пък нервите на Гонсало Игуаин не издържаха и той влезе в остра конфронтация с Мацолени след нарушение и съдията му показа директен червен картон, след като преди това бе решил да го санкционира само с жълт. 

Taка поредните три точки за Юве ги откъснаха отново на шест пункта пред втория Наполи, докато Милан прекрати серията си от три поредни победи и бе свален на петото място с 21 точки - на две пред шестия Рома. 

Милан - Ювентус 0:2
0:1 Манджукич '8
40' Гонсало Игуаин (изпусната дузпа)
0:2 Кристиано Роналдо '82
83' Гонсало Игуаин (червен картон)

Стартови състави:

Милан: Донарума, Абате, Сапата, Романьоли, Родригез, Сусо, Кеси, Бакайоко, Чалханоглу, Игуаин, Кастиехо

Ювентус: Шчезни, Кансело, Бенатия, Киелини, Алекс Сандро, Бентанкур, Пянич, Матуиди, Дибала, Манджукич, Кристиано Роналдо

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки