Левски с ултиматум към трио играчи

Сините чакат подписи от звездите си до 10 дни

Левски с ултиматум към трио играчи
Ръководството на Левски продължава да удря на камък в опитите си да поднови договорите на трима от основните си играчи - Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович.
 
На първите двама контрактите изтичат през лятото, а в този на сръбския бек има клауза за удължаване с една година, но тя все още не е задействана. Изпълнителният директор на сините Красимир Иванов се опита да затвори тази тема още до края на октомври, но това не се случи.
 
За това време клубът успя да поднови споразумението си единствено със звездата Габриел Обертан.
 
Ясно е, че Яблонски, Кабрал и Цветкович искат по-големи заплати. Ако Левски не преподпише с тях до Нова година, то от 1 януари 2019-а триото ще може да преговаря с други клубове.
 
Чешкият централен защитник Яблонски е следен от полския Лех. Скаут на тима от Познан е наблюдавал на няколко пъти на живо изявите му. От този клуб са склонни да му дадат сериозна заплата, стига той да отиде там като свободен агент.
 
Към Кабрал пък има интерес от турски клубове. През есенния полусезон той е играл във всички двубои в Първа лига, като има и 4 гола на сметката си. Милош Цветкович е единственият футболист на сините, който е бил на терена в срещите от всички турнири на отбора. Между агента му Милко Бански и изпълнителния директор Красимир Иванов на няколко пъти прехвърчаха искри. Ситуацията сега е гладка, но между Милош и сините все още няма нов договор.
 
От Левски искат да знаят до края на паузата в първенството какви са намеренията на въпросните играчи. Причината е, че ако те не удължат контрактите си, Левски ще трябва да започне да се оглежда за играчи на техните постове за зимната селекция.
 
Не е изключено дори и клубът да пробва да продаде някой от тях, за да не го изпусне като свободен агент през лятото.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки