ИЗВЪНРЕДНО: Мощен спонсор ще налива пари в Левски

Зад компанията стои Васил Божков

ИЗВЪНРЕДНО: Мощен спонсор ще налива пари в Левски

Левски съвсем скоро ще има нов мощен спонсор. Става въпрос за водещият играч на пазара за лотарийни билети у нас - "Национална лотария", информира "Спортал".

 
Компанията влиза с гръм и трясък в професионалния футбол в България и се очаква да инвестира сериозни средства в 26-кратните шампиони. Най-вероятно ще пристигне на "Герена" след есенния полусезон или най-късно в началото на 2019 година. 
 
Зад компанията стои Васил Божков, който е смятан за най-богатият българин и спряган за наследник на Спас Русен на "Герена". 
 
Както е известно, собственикът на "Нове Холдинг“ купи ЦСКА през 1999 година от Любослав Пенев, след което продаде "армейците" на Прамод Митал в началото на декември 2006 година.
 
На този етап "сините" имат договор за още няколко години с друга хазартна компания - Ефбет, чийто управител е Цветомир Найденов, който е в изключително близки отношения с Божков. Именно затова се очаква да няма проблем двете компании да спонсорират едновременно "сините". Очаква се "Национална лотария" да грейне и на екипите на столичани, където сега седи генералният спонсор "Виваком".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки