Младенов: Ще бъде тежко за националите без Бост и Везенков

Време за сработка не стигна на Левски Лукойл, за да се класира в Шампионската лига, допълни спецът

Младенов: Ще бъде тежко за националите без Бост и Везенков
Баскетболната легенда Георги Младенов прогнозира тежки мигове за националния отбор без Александър Везенков и Дий Бост в световната квалификация срещу Босна.
 
Двубоят е на 30 ноември в Ботевград. Водещите играчи на „лъвовете" почти сигурно няма да играят. Те имат клубни ангажименти в Евролигата, въпреки че официално бяха повикани от селекционера Любо Минчев.
 
„Без тях ще е тежко - потвърди Георги Младенов. - Яд ме беше, че изпуснахме Русия. Изтървахме доста фаулове и загубихме мача. Сега ще е трудно. Не искам да обезличавам труда на останалите момчета, но Везенков и Бост са водещи играчи. Имаме проблеми с ръстовите баскетболисти. Единствено ни остана Митко Димитров. Босненците са от сръбската школа. Изпуснахме двата мача с Чехия. Малко не ни стигна. Сега Чавдар Костов се завръща в тима, което е плюс."
 
Баскетболният анализатор каза за „България днес", че съжалява за пропуснатата възможност на „Левски Лукойл" да пробие в Шампионската лига. „Сините" отстъпиха в квалификациите, но сега са лидери в другия по-слаб турнир ФИБА Къп.
 
„Имаха сили да се класират, но не им стигна време, за да се сработи съставът. Не става само за месец и половина съвместна работа - обясни Георги Младенов. - Тимът е много добре окомплектован с близнаците Иванови, Божидар Аврамов и Христо Захариев плюс качествени чужденци. Защо да не спечелят ФИБА Къп. Ще е хубаво да видим наш клубен тим в предните фази на подобен турнир. Но нека не слагаме отсега каруцата пред коня. Турнирите са още в началото."
 
Днес „сините" гостуват на финландския „Катая". Двубоят е от 18.30 ч. Мачът ще определи победителя в групата, който ще има по-лесен жребий за следващата фаза.
 
„Неприятно е, че пътуването е около 12 часа, но така е за повечето отбори в турнира - отбеляза Георги Младенов. - Този ритъм с по два мача на седмица е добър вариант, защото подобни срещи сплотяват доста повече, отколкото тренировките в залата."
 
Младенов е убеден, че „Левски Лукойл" ще бъде фаворит в националното първенство. Столичният гранд е без загуба до момента.

 

Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки