ПСВ напира за Кирил Десподов

Холандците пращат скаути на ЦСКА – Лудогорец през декември

ПСВ напира за Кирил Десподов
Холандският гранд ПСВ Айндховен проявява сериозен интерес към крилото на ЦСКА Кирил Десподов. Клубът от Ниската земя следи големия талант на “Армейците” от няколко месеца насам.
 
ПСВ имаше скаут на дербито с Левски в края на септември. В него играчът записа пълни 90 минути. Човекът от Айндховен е наблюдавал именно изявите на крилото.
 
Холандците са имали намерение да пратят свой скаут и на мачовете на националния отбор с Кипър и Словения, но Десподов е с контузия и ще пропусне и двете срещи. ПСВ обаче са запознати с изявите на футболиста в  предишните двубои на “Лъвовете”, като той вкара дебютния си гол при 2:1 над Кипър и записа 90 минути срещу Норвегия.
 
Кирил се намира в добра форма, като в последните 4 мача на ЦСКА вкара 3 гола и добави и 1 асистенция. Той се разписа по веднъж при успехите над Локо (Пловдив) и Витоша (Бистрица).
 
От ПСВ планират да продължат да следят изявите на Десподов, като ще има свой съгледвач на гостуването на Лудогорец на 6 декември. Холандците ще гледат фланговия нападател и през пролетта и евентуално може да отправят оферта за него през лятото на 2019 година.
 
Интерес към Десподов проявяват и още няколко клуба, сред които елитни такива от Турция и Русия. Играчът беше силно желан и от казахстанския Астана още по времето когато Станимир Стоилов беше треньор на тима.
 
Един от настоящите футболисти на ЦСКА вече е бил в ПСВ - Станислав Манолев. Фланговият футболист беше собственост на клуба от 2009 до 2014 година (95 мача и 4 гола в елита и 33 срещи в Лига Европа), след като бе прдаден от Литекс.
 
В момента ПСВ Айндховен гази наред в Холандия, като има 12 победи от 12 мача и участва в групите на Шампионската лига. Треньор на тима е бившият халф на Барселона и Байерн (Мюнхен) Марк ван Бомел.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки