Сензациите в пресата: Левски се разминал с исландски национал за вратата

Ванкувър иска Тиаго Родригес без пари, Славия набеляза Атанас Зехиров

Сензациите в пресата: Левски се разминал с исландски национал за вратата

Най-интересните теми от българския печат днес, 15 ноември:

 

„Тема спорт”: Левски се разминал с исландски национал

 

Левски се е разминал с подписа на исландския Вратар Йог-мундур Кристинсон. Сините са водили преговори със стража през лятото, но 8 крайна сметка до споразумение не се е стигнало. 29-годишният страж, който често е викан в националната селекция, е отишъл в гръцкия елитен Лариса, а на Терена" акостира Мартин Полачек. В момента Кристинсон е твърд титуляр в тима си, а сините се чудят какво да правят със словашкия вратар с визия на бодигард.

Възможно е през зимата Левски отново да се опита да вземе исландеца. Той е роден на 19 юни 1989 година, висок е 192 сантиметра и тежи 89 килограма. Бил е на терена и в 10-те шампионатни двубоя на Лариса, като в тях е инкасирал 11 попадения. В 4 от двубоите той е успял да запази мрежата си суха. В кариерата си вратарят е носил и фланелките на холандския Екселсиор, шведския Хамарби, датския Рандерс и исландския фрам. За националния отбор на страната си той е изиграл 15 мача, като 8 14 от тях е бил титуляр. За последно е бил под рамката на 6 октомври 2016 година при победата с 3:2 над Финландия.

 

„Меридиан мач”: Ванкувър иска Тиаго Родригес без пари

 

Португалският халф на ЦСКА Тиаго Родригес е спряган за трансфер в канадския Ванкувър Уайткепс, който се подвизава в Западната конференция на Мейджър Лийг Сокър. Според различни източници, Тиаго е един от вариантите пред новия наставник на тима Марк Дос Сантос, който възнамерява да направи сериозни промени в отбора на „синьо-белите".

„Когато говорим за играчи с изтичащи договори, името, което изниква в съзнанието ни, е това на португалския плеймейкър Тиаго Родригес. В момента той е собственост на българския ЦСКА, чийто тим обикновено е на върха в класирането и играе в Лига Европа. Кариерата му до този момент не е от най-впечатляващите, но играчи от подобни първенства са показвали, че се справят добре в Мейджър Лийг Сокър. Той има осем гола и 12 асистенции за ЦСКА през сезона 2017/2018. Тиаго е халф, който бележи. Действа добре дефанзивно и е добър избор в система 4-3-3. Той е бил и в португалския гранд Порто", пише едно от изданията отвъд океана.

 

„Меридиан мач”: Славия набеляза Атанас Зехиров

 

Славия може да привлече през зимата десният халф-бек на Черно море Атанас Зехиров. Макар и да вкара гол на Левски за Купата на България, бързакът от село Кочан не се ползва с доверието на Илиан Илиев, а и в момента е контузен. Юношата на ЦСКА пристигна на „Тича" през лятото на 2017 г., но през тази кампания има едва 6 мача в Първа лига. „Белите" имат големи проблеми с бековете, като често контузен е Александър Александров, а сега и Димитър Велкоквски. На пожар в „Овча купел" бе взет Павел Виданов, тъй като крайни защитници сега са Тейнур Марем и Владислав Узунов.

 

Лъчезар Танев: Георги Иванов ще се справи

Вижте какво каза мениджърът

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки