Сензациите в пресата: ЦСКА преговаря с чужденец за школата

Клуж със сериозен опит да отмъкне цел на Левски

Сензациите в пресата: ЦСКА преговаря с чужденец за школата

Най-интересните теми в българските медии днес, 16 ноември:

 

„Тема спорт”: Клуж със сериозен опит да отмъкне цел на Левски

 

През седмицата се разбра, че Левски проявява интерес към привличането на испанския халф Тоньо Котан. Стремеж към 23-годишния играч на Валядолид обаче има и от страна на румънския Клуж. В момента тимът от северната ни съседка е лидер в класирането. В Испания са убедени, че Котан ще напусне отбора на феномена Роналдо през зимата. В румънските медии съобщават, че Клуж вече е влязъл в контакт с играча. От лидера в Румъния се надяват иберийската връзка в тима да убеди испанеца да приеме офертата на клуба. Това ще стане чрез разговор с португалския старши треньор Антонио Консесао. Той желае да разполага с по-голям набор от играчи през пролетта, за да атакува шампионската титла. Голяма помощ Клуж очаква и от вратаря Хесус Фернандес и нападателя на тима Урко Вера. Ако сините се преборят с Клуж и успеят да привлекат Тоньо Котан, то по всяка вероятност ще се разделят с един измежду Богдан Вашчук и Филипе Нашименто. Естонецът е под наем в Левски от латвийския Рига, а португалецът в момента не влиза в сметките на Славиша Стоянович и често се включва от резервната скамейка.

 

„Тема спорт”: ЦСКА преговаря с чужденец за школата

 

ЦСКА е стартирал преговори с чуждестранен специалист, който да стане консултант на школата. Става въпрос за методист от Западна Европа, който ще въведе редица нови практики в академията на клуба. Очаква се неговото назначение да стане факт през 2019 година, вероятно в рамките на 3-4 месеца. Специалистът, с когото ЦСКА преговаря, има сериозен опит в своята област, като е работил в голяма западноевропейска школа.

Силният човек на "Армията" Гриша Ганчев обяви в свое интервю преди месец: "Ние трябва да произвеждаме играчи! Ще вземем специалисти от чужбина, както в Ловеч го бях направил. Идваха всяка година хора от Оксер и работеха. Същата работа ще стане и в ЦСКА", анонсира тогава Ганчев. Според запознати обаче сега специалистът няма да е от Оксер.

В момента методист на армейците е Йордан Христов, който е работил повече от 20 години в Австрия и арабските страни. Той е и бивш играч на ЦСКА (1973-1975). Преди него позицията на методист заемаше Митко Джоров. Пловдивчанинът напусна преди година, като в момента работи в Германия.

 

„Меридиан мач”: Асовете на „орлите” с по-дълга почивка

 

Основните футболисти на Лудогорец получиха по-дълга почивка по време на паузата в първенството. Това важи за Ренан дос Сантос, Вандерсон, Марселиньо, Густаво Кампаняро, Натанаел, Жоао Пауло и Джоди Лукоки. Те не играха в контролата с Вииторул. В мача участие логично не взеха и националите на България, Полша и Румъния - Антон Недялков, Яцек Гуралски, Клаудиу Кешеру и Козмин Моци. С лек здравословен проблем пък е Димо Бакалов.

Футболистите на Лудогорец ще подновят тренировки в понеделник, като и тогава ще отсъстват националите. В началото на другата седмица „орлите” започват подготовка за гостува нето на Локо (Пд), което е в събота, 24 ноември.

 

„Тема спорт”: Макриев се разбра с Жадното

 

Доскорошният нападател на Арда Димитър Макриев (34 г.) може да заиграе в Трета лига през пролетта. Той е провел принципни разговори с ръководството на Хебър и треньора Николай Митов. Макриев е дал дума, че ще подсили пазарджиклии в амбицията им да се класират за втория ешелон през пролетта. Това ще се случи, ако таранът не успее да си намери клуб в чужбина. Поне на този етап индикации за сериозно предложение няма и е доста вероятно Макриев да заиграе в Хебър през пролетния дял.

34-годишният нападател бе привлечен през лятото в Арда, като подписа до края на есенния дял. Той вкара 6 гола в 11 участия във Втора лига, но сам реши да напусне клуба от Кърджали. Раздялата стана факт на 9 ноември. Последният мач, в който Макриев попадна в групата, бе гостуването на Поморие (1:1). Той обаче остана резерва. Титуляр на върха на атаката бе Венци Христов, а в хода на срещата на негово място влезе Ахмед Осман (33 г.), който преди това имаше само 37 минути през сезона заради контузия.

Макриев се завърна в България след 4-годишно прекъсване. През 2013/14 г. той бе част от Левски. След това игра в Саут Чайна (Хонконг), унгарския Печ и три сезона в кипърския Неа Саламина. Макриев имаше успешен престой и в израелския Ашдод.

Хебър иска да се подсили с голямо име за атаката на Втора лига през следващия сезон. Пазарджиклии и в момента изглеждат като изявен фаворит. Гробарите водят с 2 точки на Оборище в Югозападната Трета лига. Именно панагюрският клуб е другият по-амбициозен в първенството.

 

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки