Англия вкара 3 гола на САЩ в прощалния мач на Рууни

Уейн влезе като резерва, остана без попадение

Англия вкара 3 гола на САЩ в прощалния мач на Рууни
Англия победи с 3:0 САЩ в контролна среща, която ще се запомни най-вече като последният двубой на Уейн Рууни с фланелката на „трите лъва”. Дебютни попадения за Англия пък реализираха Трент Алекзандър-Арнолд и Калъм Уилсън, за когото това бе първи двубой с националния екип.
 
Рууни влезе в игра в 58-ата минута на двубоя на „Уембли”, но за негово нещастие не можа да се разпише, въпреки че ситуации затова не липсваха.
 
Домакините изиграха чудесно първо полувреме, в което реализираха два от трите гола. От самото начало дебютантът Калъм Уилсън бе много активен, а в 22-ата минута Хари Уинкс пропусна добра възможност, излязъл очи в очи с вратаря на американците Брад Гузан.
 
За САЩ пък шанс имаше най-активният за тима Кристиан Пулишич, но той не успя да преодолее Джордан Пикфорд.
 
Резултатът бе открит в 26-ата минута от Джеси Лингард след изключително изпълнение. Асът на Манчестър Юнайтед получи пас отляво по атаката от Деле Али като бе на границата на наказателното поле. Оттам Лингард изпрати превъзходен изстрел в горния далечен изстрел за 1:0.
 
Минута по-късно пък авансът на домакините бе удвоен. След разбъркване в наказателното поле Джейдън Санчо много хитро видя връхлитащия Алекзандър-Арнолд, който от малък ъгъл с мощен диагонален изстрел вкара втория гол в двубоя. В края на полувремето отново Уилсън и Пулишич пропуснаха възможности за нови попадения.
 
Англичаните като че ли загубиха ритъма си в последните 10 минути на първата част, а в началото на второто полувреме САЩ определено изглеждаше по-добрият отбор на терена. Най-интересното в тези минути бе влизането в игра на Рууни. То се случи в 58-ата минута на мястото на Джеси Лингард, а Фабиан Делф моментално даде капитанската лента на №10, което логично доведе до бурни аплодисменти по трибуните на „Уембли”.
 
 
Малко след това Боби Уудс с глава стреля малко над напречната греда, с което пропусна нов шанс за САЩ.
 
Усилият на Калъм Уилсън пък доведоха до гол в дебюта му. В 77-ата минута асът на Борнемут получи хубаво центриране отляво от Делф, а Уилсън свърши добра работа на близката греда, за да изпревари Джон Бруукс и да засече качеството за 3:0.
 
До края на мача като че ли задачата на англичаните бяха да помогнат на Рууни да реализира. Самият нападател не криеше огромното си желание затова, но за негово съжаление не се случи. В 90-ата минута Гузан изби изстрела му по земята, а в последните секунди на добавеното време Джейдън Санчо центрира перфектно към капитана, но той не бе точен.
 
След края на двубоя футболистите и на двата отбора отдадоха заслуженото на големия голмайстор. За „трите лъва” пък следва ключов мач с Хърватия, който ще реши победителя в групата от Лигата на Нациите.

 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки