Боксьорките ходят маскирани в Индия

Замърсяването на въздуха е 10 пъти над нормата има смог постоянно, призна Станимира Петрова

Боксьорките ходят маскирани в Индия
Българските боксьорки ходят с маски, за да се предпазят от ужасния въздух на световното първенство в Ню Делхи (Индия). Това потвърди световната и европейска шампионка Станимира Петрова (57 кг).
 
„Въздухът е лош - обясни пред „България днес" 27-годишната асеновградчанка. - Купихме маски. Ходим с тях навън. Замърсяването е 10 пъти над нормата. Тук има най-голяма смъртност от белодробни заболявания. Носят се най-различни миризми. Всичко е в мъгла, смог или пушек. Вероятно имат някакви фабрики. Самото движение е страшно натоварено. Хората живеят бедно. Най-големият проблем е гладът. Работната заплата тук е 20-25 долара на месец. Има и големи богаташи със скъпи автомобили и жени, окичени със злато”.
 
Петрова започва своята битка за втора световна титла в събота. Тя ще се боксира срещу американката Риана Риос.
 
„Не я познавам. Открих нейни мачове, но са отпреди 7-8 години. Ако се отпусна на ринга, няма значение дали съм я гледала - убедена е Станимира Петрова. - При победа отивам срещу индийка. На спаринги играх добре с нея. В моя поток е и рускинята. Има общо 41 момичета в моята категория."
 
Петрова е свалила лично тегло, откакто пристигна в Индия, и няма да има проблеми с кантара. 
 
„Вероятно е от храната - смята Станимира Петрова. - Не ми допада. Хотелът е хубав. Стигаме за 25-30 минути до залата. На откриването ни бяха извикали по-рано. Чакахме два часа. Получи се хубаво тържество. Имаше индийски танци и демонстрация на бойни изкуства."
Петрова спечели по-рано през годината европейската титла.
 
„Това е една от най-силните ми години - обясни Станимира Петрова. - През ноември взех много важно решение да махна сливиците. От тях непрекъснато се получаваше гнойна ангина. Точно когато бях във форма, заради болестта излизах. Сега при вирус се оправям за ден-два. Освен това с моя нов треньор Петър Лесов ми е по-спокойно. Той набляга на хитрата игра и тактиката. Върнах се към стила, който ми носеше успехи. Нямам физика, за да бъда като животно и да правя нокаути. По-скоро наблягам на бързината."
 
България тръгна с победа на световното първенство. Габриела Димитрова (51 кг) победи убедително Чян-Хуй Чин (Тайв) с 5:0. В събота тя ще се бие срещу Кийра Роуз Смит. Днес на ринга ще се качат Севда Асенова и Деница Елисеева.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки